Одржан први дан аудиције за Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023“ (ФОТО)

03.07.2023. 12:43
0
ИЗВОР: katera.news

Први дан аудиције  за Омладински музички фестивал Источна Илиџа 2023“ одржан је данас у Основној школи Петар Петровић Његош“ у овој локалној заједници.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да ће овај фестивал употпунити културни и забавни садржај за младе.

Према његовим ријечима, фестивал ће окупити младе, талентоване вокалне извођаче, ученике од 6. разреда основних до 4. разреда средњих школа у школској 2022/23. години.

Како је истакао Новаковић, такмичари ће имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, која је и организатор овог фестивала, као и професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Циљ нам је да овај фестивал прерасте у квалитетан фестиван за младе и да наша општина буде препознатљива по њему, с обзиром на то да у Сарајевско-романијској регији не постоји ниједан сличан догађај – рекао је он и додао да ће, према плановима, фестивал бити одржан у септембру.

Дванаестогодишњи Димитрије Васиљевић, ученик шестог разреда Основне школе "Јован Дучић" из Касиндола, рекао је да ће пјевати двије пјесме и да се нада да ће проћи аудицију.

- Очекујем да задовољим критеријуме за пролазак даље и да учествујем на фестивалу - рекао је он, додајући да је музику заволио захваљујући оцу који је музичар.

Други дан аудиције биће одржан у сриједу, 5. јула, у 10.00 часова у Основној школи Петар Петровић Његош“.

Коментари 0
Повезане вијести
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 51m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 42m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 55m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 37m
    0