Održan prvi dan audicije za Omladinski muzički festival „Istočna Ilidža 2023“ (FOTO)

03.07.2023. 12:43
0
IZVOR: katera.news

Prvi dan audicije  za Omladinski muzički festival Istočna Ilidža 2023“ održan je danas u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš“ u ovoj lokalnoj zajednici.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je da će ovaj festival upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj za mlade.

Prema njegovim riječima, festival će okupiti mlade, talentovane vokalne izvođače, učenike od 6. razreda osnovnih do 4. razreda srednjih škola u školskoj 2022/23. godini.

Kako je istakao Novaković, takmičari će imati svu potrebnu stručnu podršku Centra za kulturu i informisanje, koja je i organizator ovog festivala, kao i profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Cilj nam je da ovaj festival preraste u kvalitetan festivan za mlade i da naša opština bude prepoznatljiva po njemu, obzirom na to da u Sarajevsko-romanijskoj regiji ne postoji nijedan sličan događaj – rekao je on i dodao da će, prema planovima, festival biti održan u septembru.

Dvanaestogodišnji Dimitrije Vasiljević, učenik šestog razreda Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Kasindola, rekao je da će pjevati dvije pjesme i da se nada da će proći audiciju.

- Očekujem da zadovoljim kriterijume za prolazak dalje i da učestvujem na festivalu - rekao je on, dodajući da je muziku zavolio zahvaljujući ocu koji je muzičar.

Drugi dan audicije biće održan u srijedu, 5. jula, u 10.00 časova u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 52m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 47m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 52m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 41m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 50m
    3