Одржан састанак са директорима јавних и приватних предшколских установа у РС

24.08.2020. 20:46
0
ИЗВОР: Катера

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић одржала је данас састанак са директорима јавних и приватних предшколских установа у Републици Српској у вези са почетком нове радне године у предшколским установама.

Истакла је да је у Републици Српској минималан број дјеце оболио од корона вируса као и да је утврђено да су преносиоци углавном родитељи.

-Морамо да знамо да дјеца повећану могућност од оболијевања од вируса корона носе из заједнице у којој живе због чега апелујем на све грађане да поштују мјере јер од појединачног понашања зависи и ширење вируса. Ако сви поштујемо мјере, минимализоваћемо раст обољелих од корона вируса- рекла је министар Наталија Тривић.

Нагласила је да ће Министарство просвјете и културе Републике Српске затражити појачане инспекцијске контроле када је у питању поштовање епидемиолошких мјера у циљу заштите здравља дјеце.

Из вртића "Машин свијет" у Источној Илиџи кажу да се све вријеме поштују мјере и препоруке Института за јавно здравство и да до сада није било дјеце обољеле од вируса корона.

Данашњи састанак са министром просвјете и културе је био врло садржајан, конструктиван и продуктиван. Нагласак смо ставили на поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

За почетак нове педагошке године вршићемо упис минималног броја дјеце, а у складу са епидемиолошком ситуацијом формираћемо васпитно-образовне групе. Родитељи су у обавези почетком нове педагошке године свакој установи доставити уредне брисеве и уредна љекарска увјерења као и потписати нове уговоре за предстојећу педагошку годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 34m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 54m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 18m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 7m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 1m
    0