Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа због најављених падавина

16.01.2023. 13:40
0
ИЗВОР: katera.news

Због најављених падавина и могућности олујних удара вјетара на подручју Републике Српске данас је у просторијама општине Источна Илиџа одржана сједница Штаба за ванредне ситуације.

Сједници су, поред представника општине, присуствовали представници Полицијске станице Источна Илиџа, Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, Црвеног крста и секретари мјесних заједница Источне Илиџе.

Слика

Присутнима су представљена упозорења Републичке управе цивилне заштите и Републичког хидрометеоролошког завода, у којима се наводи да се у периоду од 16. до 20. јануара 2023. године очекују обилне падавине, које могу изазвати изливање бујичних водотока, појаву клизишта, као и значајан пораст водотостаја ријека. Такође, уз обилне падавине очекује се јак до олујни јужни вјетар. 

- У складу са издатим упозорењима Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа је усвојио закључке о предузимању превентивних мјера, са циљем организоване и правовремене реакције на евентуалну појаву временских непогода. У оквиру ових закључака Штаб упозорава становништво Источне Илиџе да предузме неопходне радње како би се заштитила имовина и помоћни објекти од најављених олујних удара вјетра – саопштили су из општине Источна Илиџа.

Из ове општине апелују на грађане да на вријеме уклоне све предмете који могу пасти са висина, да избјегавају кретање у близини далеководних стубова и старих стабала како би заштили личну сигурност, као и да планирају измјештање покретне имовине на сигурно.

- У приправност су стављена предузећа која раде на одржавању, а на дежурни број цивилне заштите 057/ 316 - 027 грађани могу пријавити евентуалне проблеме изазване временским непогодама – додали су из општине Источна Илиџа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење грађанима на олујни вјетар и захлађење Упозорење грађанима на олујни вјетар и захлађење
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
У суботу подјела сјеменских пакета У суботу подјела сјеменских пакета
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 46m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 23m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  23h 57m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  18h 11m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  23h 15m
  1