Održan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža zbog najavljenih padavina

16.01.2023. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Zbog najavljenih padavina i mogućnosti olujnih udara vjetara na području Republike Srpske danas je u prostorijama opštine Istočna Ilidža održana sjednica Štaba za vanredne situacije.

Sjednici su, pored predstavnika opštine, prisustvovali predstavnici Policijske stanice Istočna Ilidža, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Crvenog krsta i sekretari mjesnih zajednica Istočne Ilidže.

Slika

Prisutnima su predstavljena upozorenja Republičke uprave civilne zaštite i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojima se navodi da se u periodu od 16. do 20. januara 2023. godine očekuju obilne padavine, koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, pojavu klizišta, kao i značajan porast vodotostaja rijeka. Takođe, uz obilne padavine očekuje se jak do olujni južni vjetar. 

- U skladu sa izdatim upozorenjima Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža je usvojio zaključke o preduzimanju preventivnih mjera, sa ciljem organizovane i pravovremene reakcije na eventualnu pojavu vremenskih nepogoda. U okviru ovih zaključaka Štab upozorava stanovništvo Istočne Ilidže da preduzme neophodne radnje kako bi se zaštitila imovina i pomoćni objekti od najavljenih olujnih udara vjetra – saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Iz ove opštine apeluju na građane da na vrijeme uklone sve predmete koji mogu pasti sa visina, da izbjegavaju kretanje u blizini dalekovodnih stubova i starih stabala kako bi zaštili ličnu sigurnost, kao i da planiraju izmještanje pokretne imovine na sigurno.

- U pripravnost su stavljena preduzeća koja rade na održavanju, a na dežurni broj civilne zaštite 057/ 316 - 027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama – dodali su iz opštine Istočna Ilidža.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima
Opština Istočna Ilidža dodijelila studentske stipendije Opština Istočna Ilidža dodijelila studentske stipendije
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  14h 51m
  7
 • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
  4h 46m
  0
 • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
  12h 15m
  1
 • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
  10h 16m
  0
 • Uhapšeno lice koje je upravljalo ringišpilom
  13h 28m
  0