Održan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža zbog najavljenih padavina

16.01.2023. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Zbog najavljenih padavina i mogućnosti olujnih udara vjetara na području Republike Srpske danas je u prostorijama opštine Istočna Ilidža održana sjednica Štaba za vanredne situacije.

Sjednici su, pored predstavnika opštine, prisustvovali predstavnici Policijske stanice Istočna Ilidža, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Crvenog krsta i sekretari mjesnih zajednica Istočne Ilidže.

Slika

Prisutnima su predstavljena upozorenja Republičke uprave civilne zaštite i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojima se navodi da se u periodu od 16. do 20. januara 2023. godine očekuju obilne padavine, koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, pojavu klizišta, kao i značajan porast vodotostaja rijeka. Takođe, uz obilne padavine očekuje se jak do olujni južni vjetar. 

- U skladu sa izdatim upozorenjima Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža je usvojio zaključke o preduzimanju preventivnih mjera, sa ciljem organizovane i pravovremene reakcije na eventualnu pojavu vremenskih nepogoda. U okviru ovih zaključaka Štab upozorava stanovništvo Istočne Ilidže da preduzme neophodne radnje kako bi se zaštitila imovina i pomoćni objekti od najavljenih olujnih udara vjetra – saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Iz ove opštine apeluju na građane da na vrijeme uklone sve predmete koji mogu pasti sa visina, da izbjegavaju kretanje u blizini dalekovodnih stubova i starih stabala kako bi zaštili ličnu sigurnost, kao i da planiraju izmještanje pokretne imovine na sigurno.

- U pripravnost su stavljena preduzeća koja rade na održavanju, a na dežurni broj civilne zaštite 057/ 316 - 027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama – dodali su iz opštine Istočna Ilidža.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje
Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektr...
U subotu podjela sjemenskih paketa U subotu podjela sjemenskih paketa
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    22h 10m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    12h 51m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    22h 10m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 24m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    9h 3m
    0