Održan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža zbog najavljenih padavina

16.01.2023. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Zbog najavljenih padavina i mogućnosti olujnih udara vjetara na području Republike Srpske danas je u prostorijama opštine Istočna Ilidža održana sjednica Štaba za vanredne situacije.

Sjednici su, pored predstavnika opštine, prisustvovali predstavnici Policijske stanice Istočna Ilidža, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Crvenog krsta i sekretari mjesnih zajednica Istočne Ilidže.

Slika

Prisutnima su predstavljena upozorenja Republičke uprave civilne zaštite i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojima se navodi da se u periodu od 16. do 20. januara 2023. godine očekuju obilne padavine, koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, pojavu klizišta, kao i značajan porast vodotostaja rijeka. Takođe, uz obilne padavine očekuje se jak do olujni južni vjetar. 

- U skladu sa izdatim upozorenjima Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža je usvojio zaključke o preduzimanju preventivnih mjera, sa ciljem organizovane i pravovremene reakcije na eventualnu pojavu vremenskih nepogoda. U okviru ovih zaključaka Štab upozorava stanovništvo Istočne Ilidže da preduzme neophodne radnje kako bi se zaštitila imovina i pomoćni objekti od najavljenih olujnih udara vjetra – saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Iz ove opštine apeluju na građane da na vrijeme uklone sve predmete koji mogu pasti sa visina, da izbjegavaju kretanje u blizini dalekovodnih stubova i starih stabala kako bi zaštili ličnu sigurnost, kao i da planiraju izmještanje pokretne imovine na sigurno.

- U pripravnost su stavljena preduzeća koja rade na održavanju, a na dežurni broj civilne zaštite 057/ 316 - 027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama – dodali su iz opštine Istočna Ilidža.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža pristupila BFC SEE programu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja Opština Istočna Ilidža pristupila BFC SEE programu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja
Istočna Ilidža: Javni poziv za sufinansiranje troškova boravka u vrtićima Istočna Ilidža: Javni poziv za sufinansiranje troškova boravka u vrtićima
Dodijeljeno 300 kompleta udžbenika za osnovne škole sa područja Istočne Ilidže Dodijeljeno 300 kompleta udžbenika za osnovne škole sa područja Istočne Ilidže
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  7h 34m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  8h 9m
  0
 • Uhapšeni prilikom primopredaje četiri kilograma kokaina
  19h 10m
  0
 • Aleksandri Ilić potrebna pomoć da ode na banjsko liječenje
  20h 17m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  2h 1m
  0