Одржан скуп „Србија наде“ у Београду

26.05.2023. 20:40
0
ИЗВОР: glassrpske.com/РТРС

Химнoм "Боже правде" вечерас нешто послије 19.00 часова почео је скуп "Србија наде" испред Дома Народне скупштине, а окупљенима се обратио и предсједник Србије Александар Вучић.

Плато испред Народне скупштине био је испуњен грађанима који су стигли из свих крајева Србије.

Грађани који су окупљени и у Пионирском парку и околним улицама носили су бројне заставе Србије и транспаренте којима пружају подршку предсједнику Александру Вучићу и са натписима одакле долазе. На бини на којој се одржавао програм истакнут је велики билборд "Србија наде".

Још током преподневних часова у Београд су стигли грађани из Новог Сада, Ниша, Параћина, Пријепоља, Панчева, Врања, Крагујевца, Опова, Алексинца, Новог Бечеја, као и са Косова и Метохије.

Скупу су присуствовали и министри у Влади Србије Синиша Мали, Горан Весић, Маја Гојковић, Јелена Танасковић, Никола Селаковић и други.

Прва се окупљенима на скупу „Србија наде“ обратила Мина Мијаиловић, мајка дјетета које се бори са ретком болешћу.

Навела је да су институције помогле да оствари права за своје дијете.

- Сваки наш уложени труд, првенствено нас као родитеља, води нас ка успеху. Ако желимо да идемо напред, морамо да верујемо у себе, нашу децу и нашу Србију. Да будемо уједињени за њихову будућност. Поносна сам што данас шаљемо слику заједништва, слоге и подршке. Наша деца су наш мотив да порушимо све статитстике и победимо сваки животни изазов. Нисмо сами, Србија је уз нас - поручила је Мијаиловићева.

Сљедећи се обратио глумац Лазар Ристовски, који је рекао да није Србија само Београд.

- Једино решење је катарза, за ове сукобе. Једна катарза је загрљај, да уједињени и срећни идемо напред. Друга катарза је да падне крв на улицама, и где гори Скупштина. После те катарзе Србија се враћа сто година уназад. Зато будимо паметни - рекао је чувени глумац.

Он је додао да другачије мишљење не значи сукоб, него дијалог.

- Зато сада, када смо јачи, први пружимо руку помирења. Чујем да се сутра неће блокирати Газела. Зар то није добра вест. Ето, рука помирења са друге стране је пружена. Укидају се ријалитији. И то је помак, то су добри весници за Србију. Будимо паметни, немојте да проливамо братску крв, довољно смо крварили - рекао је Ристовски.

Глумац је навео да својим колегама глумцима толерише другачије мишљење, а да они њему не.

Ивица Дачић је поздравио све присутне, и рекао је да прије 30 година није могао да претпостави да ће говорити на скупу посвећеном борби против насиља.

- Нема тог човека ког није погодила трагедија. Убиство деце, у Младеновцу, насиље над женама.  Није прошло ни 40 дана, минут ћутања је мало да трагедија стане. Зато је веома важно да покажемо саосећање према жртвама, и да саучествујемо у болу. И да подржимо оно што је Вучић рекао - Да се више никада не понови насиље у Србији - рекао је Дачић.

Предсједник СПС каже да увијек покажемо најбоље особине када је тешко.

- 500 година смо били под Турцима. Страшно смо страдали у Првом и Другом светском рату. Деведесетих смо имали грађански рат, отимање Косова и Метохије, бомбардовање. Убијање мале Милице бомбама, пад једног система, и постављање другог марионетског - додаје он.

Дачић истиче да смо најбољи народ када је тешко, и колико год да нам је тешко, и колико год да нас буду рушили, сви су на нама ломили зубе.

- Немамо намеру да нестанемо, него да опстанемо. И да останемо под једном шљивом, и тај један Србин ће се борити са непријатељима. Данас сте чули да Курти силом хоће да заузме српске општине - рекао је Дачић, што је прекинуто негодовањем.

- Косово и Метохија је наша земља, чија је свака стопа крвљу заливена - додао је он.

Милан Кнежевић, један од лидера коалиције „За будућност Црне Горе“, поручио је да жели да пренесе свима поздраве из братске Црне Горе.

- Мада више нисам сигуран да се она тако зове, већ да су јој дали име Амбасадористан. Нажалост, јуначком Црном Гором, сада управљају амбасадори и амбасадорке, јер смо им припали у дио када је прочитан тестамент покојног Пантелије Топаловића. И као у сваком Амбасадористану су нам поручили амбасадори да нема потребе да носимо своје главе и да мислимо њима, јер ће они то чинити умјесто нас. И довољно је када они оду на спавање, да сви угасимо свјетла, а када устану да приставимо џезву - рекао је Кнежевић.

Истакао је да управо у Црној Гори постоје „часни Срби и Црногорци који никада неће признати лажну државу Косово“.

Само снажна и јака Србија може да изађе на крај са проблемима рекао је на скупу „Србија наде“ предсједник Србије Александар Вучић.

– Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли, што вас киша није отејрала одавде, колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пористојну Србију. Молим вас да сви спустите заставе и транспаренте, да погнемо главе и да минутом ћутања одамо пошту свим страдалима у ова два језива масакра – поручио је Вучић грађанима.

Истакао је да су јединство и заједништво потребнији него икада.

– Желио сам да говорим на другачији начин, а имам и неколико вијести. Данас видимо да су представници Квинте ћутали, на ове догађаје на сјеверу Космета. Не могу да опишем поштовање које осјећам због ваше истрајаности да будете овдје – истакао је Вучић.

Вучић је рекао да му се чини да су приштинске власти,  намјерно чекале да велики број мушкараца дође вечерас у Београд, да нападну и заузму зграде општине у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, док су земље Квинте ћутале.

Послије скупа „Србија наде“ одржаће се сједница Савјета за националну безбједност поводом најновијих дешавања на Косову и Метохије, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

- Говорићемо шта ће бити на КиМ, а плашим се много тога лошег јер знам са киме имамо посла - рекао је Вучић на скупу испред Народне скупштине.

Он је оцијенио да су приштинске власти намјерно чекале овај дан када је значајан број мушкараца са сјевера КиМ дошао у Београд да би, како је рекао, напали на општинске зграде и у Зубином Потоку, Лепосавићу, Звечану.

Сутра ће неко други преузети СНС, од Видовдана формирање Покрета за државу

Вучић је на скупу „Србија наде“ најавио да ће од сутра неко други водити СНС, као и да ће од Видовдана почети формирање Покрета за народ и државу, чији ће стожер бити СНС.

- Ово је последње вече у коме вам се обраћам као председник СНС, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу од сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије - рекао је Вучић.

Како је рекао, дивни људи ће од сутра преузети руковођење СНС.

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 58m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 12m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 2m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 17m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 0m
    0