Одржана едукација "Сада је ред на тате"

15.05.2023. 20:43
2
ИЗВОР: srna.rs

У вртићу "Машин свијет" у Источном Сарајеву данас је одржана едукација под мотом "Сада је ред на тате", поводом Међународног дана породице, коју су организовали Продукција "Форум театар" и ЦТЦ група /Заједнице које брину/ Источно Сарајево.

Директор "Форум театра" Витомир Митрић рекао је током уводног обраћања да је ова едукација дио акционог плана ЦТЦ групе Источно Сарајево, као програм здравог одрастања који треба да буде доступан у свим вртићима у Источном Сарајеву и регији, с циљем подизања свијести јавности о значају одговорног родитељства и важности превенције физичког кажњавања као одгојне методе.

Социолог из Источног Сарајева Владимир Васић оцијенио је да је ова инцијатива веома значајна јер је прилагођена дјеци предшколског узраста, те поздравио учешће тата на овом јединственом догађају.

Према његовим ријечима, нико и никада не смије и не треба да занемари жеље, интересовања и потребе дјеце.

Директор Вртића "Машин свијет" Јелена Лубура захвалила је свима који су подржали овај пројекат, као и све иницијативе и пројекте које је ова институција урадила у протеклих 10 година.

- Ми смо подршка родитељима и дјеци, а они су подршка нама, и то је резултат искрене међусобне комуникације, све с циљем заштите, образовања и васпитања наше дјеце - поручила је Лубура.

Она је поздравила учешће мушких родитеља у овом процесу у Вртићу "Машин свијет".

Едукацију организују у оквиру пројекта "Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ", који финансира организација "УН жене".

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Citalac 16.05.2023. 20:37
    Za Majka rekao bih da nas poducavaju nase nevladine organizacine. Mislim da bi nam bolje bilo da nas poducavaju bjelosvjetske.
  • Generic placeholder image
    Majka 16.05.2023. 15:04
    Da li je moguće da nas pedagogiji i odgovornom roditeljstvu podučavaju belosvjetske nevladine organizacije, koje kroz tzv. projekte ovdje peru pare i propagiraju svoje ideologije. Roditelji treba da se zapitaju, ko može naše dijete da voli više od nas?
Повезане вијести
Обавјештење из вртића "Машин свијет" Обавјештење из вртића "Машин свијет"
Немања Мајдов се дружио са малишанима "Машиног свијета" Немања Мајдов се дружио са малишанима "Машиног свијета"
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    6h 12m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    5h 52m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    9h 15m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    10h 12m
    4
  • Полицајац убоден ножем!
    23h 37m
    0