Обавјештење из вртића "Машин свијет"

21.03.2021. 19:11
0
ИЗВОР: Kaтера

Како би се спријечило или смањило преношење вируса SARS- CoV- 2, данас је у вртићу "Машин свијет" извршена дезинфекција свих радних површина.

Из вртића апелују да родитељи, уколико имају симптоме које личе на инфекцију вирусом корона (повишена тјелесна температура, респираторни симптоми, кашаљ и кратак дах, бол у грлу, малаксалост, бол у мишићима) или сумњу на COVID 19 инфекцију не доводе дјецу у вртић и да о томе обавијесте васпитаче.

Из вртића напомињу да се свакодневно врши чишћење и дезинфекција комплетног простора, радних површина, играчака, санитарних чворова, кревета и друге опреме.

- До даљњег су забрањене све посјете вртићу. Ми се строго придржавамо препорука Института за јавно здравство Српске. Осигурали смо да што мањи број особа улази у вртић или се налази на улазу вртића.Родитељи доводе и одводе дјецу тако што долазе до улаза и држе се прописане дистанце - истакли су из вртића. 

Из вртића "Машин свијет" напомињу да је обавезно поштовање мјера физичке дистанце родитеља и запослених при доласку и одласку дјеце као иупотреба маски код запослених и код родитеља приликом доласка/одласка у/из вртића.

-  У вртићу се свакодневно врши јутарња тријажа дјеце и мјерење температуре (бесконтактни топломјер) - додали су у саопштењу. 

Рад вртића је за сутра планиран према редовним васпитно образовним активностима.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана едукација "Сада је ред на тате" Одржана едукација "Сада је ред на тате"
Путинова годишња конференција, новинаре дезинфикују честицама сребра Путинова годишња конференција, новинаре дезинфикују честицама сребра
Почиње дезинфекција школа, у Српској настава на даљину Почиње дезинфекција школа, у Српској настава на даљину
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    10h 52m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    10h 32m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    13h 55m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    14h 52m
    11
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    11h 49m
    0