Одржана приредба за 85 рогатичких првачића (ФОТО)

01.09.2022. 19:34
0
ИЗВОР: 058.ba

Са укупно 85 ученика уписаних у прве разреде, од чега 84 у централној школи у Рогатици и једног у подручном одјељењу на Стјеницама, почела је нова школска година у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици.

Првачићима је приређен културно-образовни програм, у којим су учествовали ђаци старијих разреда ове школе.

Током програма, ученике и родитеље, који су им овом приликом правили друштво, поздравио је директор ове школе Миломир Драганић који је ученицима поручио да је пред њима најбољи период живота и два пута – стицање знања и пријатеља.

-      При стицању знања помоћи ће им школа и учитељи у нижим и наставници у вишим разредима, а пријатеље треба сами да стекнете - нагласио је Драганић.

Драганић је истакао да су у централној школи, која је кадровски и материјално добро оспособљена и опремљена, формирана четири одјељења првих разреда, те да школу похађа укупно 786 ученика од првог до деветог разреда.

Почетак школске године био је повод да првачићима један ученик, овога пута Дуња Арбиња, уручи потребне књиге, које је обезбиједило ресорно министарства.

Општина Рогатица је обезбиједила потребан школским прибором, који је уручила замјеник начелника ове општине Јелена Карадић, након чега су учитељи прозвали ђаке и показали им учионице у којој ће наредних година стицати основно школско знање.

 

Настава је данас почела и у Средњошколском центру „27. јануар“ у Рогатици. У једно одјељење гимназије општег смјера и три одјељнења техничара – царински, пословно-информатички и агротуристички, уписано је 85 ученика. Средњошколски центар ће ове школске године похађати укупно 327 или 20 ученика више него у прошлој школској години.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

           Фото: Сретен Митровић

Коментари 0
Повезане вијести
Конференција беба 1. јула у Рогатици Конференција беба 1. јула у Рогатици
Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година
Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85 Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    12h 21m
    20
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    7h 0m
    1
  • Змија отровница ујела четворогодишње дијете!
    23h 39m
    0
  • Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
    7h 10m
    0
  • У изгорјелој кући у Сарајеву пронађена три тијела
    12h 29m
    0