Održana priredba za 85 rogatičkih prvačića (FOTO)

01.09.2022. 19:34
0
IZVOR: 058.ba

Sa ukupno 85 učenika upisanih u prve razrede, od čega 84 u centralnoj školi u Rogatici i jednog u područnom odjeljenju na Stjenicama, počela je nova školska godina u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici.

Prvačićima je priređen kulturno-obrazovni program, u kojim su učestvovali đaci starijih razreda ove škole.

Tokom programa, učenike i roditelje, koji su im ovom prilikom pravili društvo, pozdravio je direktor ove škole Milomir Draganić koji je učenicima poručio da je pred njima najbolji period života i dva puta – sticanje znanja i prijatelja.

-      Pri sticanju znanja pomoći će im škola i učitelji u nižim i nastavnici u višim razredima, a prijatelje treba sami da steknete - naglasio je Draganić.

Draganić je istakao da su u centralnoj školi, koja je kadrovski i materijalno dobro osposobljena i opremljena, formirana četiri odjeljenja prvih razreda, te da školu pohađa ukupno 786 učenika od prvog do devetog razreda.

Početak školske godine bio je povod da prvačićima jedan učenik, ovoga puta Dunja Arbinja, uruči potrebne knjige, koje je obezbijedilo resorno ministarstva.

Opština Rogatica je obezbijedila potreban školskim priborom, koji je uručila zamjenik načelnika ove opštine Jelena Karadić, nakon čega su učitelji prozvali đake i pokazali im učionice u kojoj će narednih godina sticati osnovno školsko znanje.

 

Nastava je danas počela i u Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici. U jedno odjeljenje gimnazije opšteg smjera i tri odjeljnenja tehničara – carinski, poslovno-informatički i agroturistički, upisano je 85 učenika. Srednjoškolski centar će ove školske godine pohađati ukupno 327 ili 20 učenika više nego u prošloj školskoj godini.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

           Foto: Sreten Mitrović

Komentari 0
Povezane vijesti
Konferencija beba 1. jula u Rogatici Konferencija beba 1. jula u Rogatici
Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina
Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85 Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85
Najčitanije
  • Pronađen mladić za kojim se tragalo
    13h 24m
    0
  • Osveštan Hram Svetog Varnave Ispovijednika na Vranješu (FOTO)
    12h 31m
    2
  • Nestao Vasilije Lambeta (20) iz Trebinja
    15h 48m
    0
  • Pijan ometao kolonu službenih vozila MUP-a
    14h 23m
    2
  • Od sutra na recept novih šest lijekova
    14h 9m
    0