Одржана промоција документарног филма "Јени, мало свјетло са запада" у Београду

16.12.2021. 18:56
0
ИЗВОР: Кинотека РС
У биоскопској сали Југусловенске кинотеке, пред великим бројем гледалаца у складу са епидемиолошким мјерама, синоћ је приказан документарни филм "Јени, мало свјетло са запада", рађен у копродукцији Кинотеке Републике Српске и Матичне библиотеке Источно Сарајево.
 
Београдској премијери у уторак, 14. децембра присуствовала је и екипа филма укљјучујући режисера Слободана Симојловића, монтажера Мирослава Врцеља, и композитора Горана Томановића, као и представници Кинотеке Републике Српске и Матичне библиотеке Источно Сарајево, Сњежан Лаловић и Љиљана Кнежевић.
 
Филм је снимљен по књизи „Ратни дневник Пале 1993-1995“ коју је написала Јени Литенберг, а приредио је академик Мирко Шошић.
 
Књига представља драгоцјено и непристрасно свједочанство о рату на нашим просторима из угла холандске апотекарке, која је дошла у хуманитарну мисију 1993. године и остала у Палама све до 1995. године.
 
Документарни филм прати књигу-дневник и боље нас упознаје са Јени Лигтенберг, која је ратне године провела на Палама, навели су из Кинотеке Републике Српске.
 
Сљедеће приказивање заказано је за 20. децембар у Банском двору у Бањалуци.
Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 49m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 17m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 23m
    0