Održana promocija dokumentarnog filma "Jeni, malo svjetlo sa zapada" u Beogradu

16.12.2021. 18:56
0
IZVOR: Kinoteka RS
U bioskopskoj sali Juguslovenske kinoteke, pred velikim brojem gledalaca u skladu sa epidemiološkim mjerama, sinoć je prikazan dokumentarni film "Jeni, malo svjetlo sa zapada", rađen u koprodukciji Kinoteke Republike Srpske i Matične biblioteke Istočno Sarajevo.
 
Beogradskoj premijeri u utorak, 14. decembra prisustvovala je i ekipa filma ukljjučujući režisera Slobodana Simojlovića, montažera Miroslava Vrcelja, i kompozitora Gorana Tomanovića, kao i predstavnici Kinoteke Republike Srpske i Matične biblioteke Istočno Sarajevo, Snježan Lalović i Ljiljana Knežević.
 
Film je snimljen po knjizi „Ratni dnevnik Pale 1993-1995“ koju je napisala Jeni Litenberg, a priredio je akademik Mirko Šošić.
 
Knjiga predstavlja dragocjeno i nepristrasno svjedočanstvo o ratu na našim prostorima iz ugla holandske apotekarke, koja je došla u humanitarnu misiju 1993. godine i ostala u Palama sve do 1995. godine.
 
Dokumentarni film prati knjigu-dnevnik i bolje nas upoznaje sa Jeni Ligtenberg, koja je ratne godine provela na Palama, naveli su iz Kinoteke Republike Srpske.
 
Sljedeće prikazivanje zakazano je za 20. decembar u Banskom dvoru u Banjaluci.
Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Koji je najskuplji, a koji najjeftiniji automobil na Sajmu u Beogradu Koji je najskuplji, a koji najjeftiniji automobil na Sajmu u Beogradu
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 53m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 28m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 15m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    1h 56m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 26m
    0