Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на

17.04.2024. 17:36
0
ИЗВОР: katera.news

Прва панел-дискусија у оквиру друштвено одговорне кампање „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ одржана је у Међународном центру за дјецу и омладину Ново Сарајево, с акцентом на тему „Насиље у дигиталном окружењу - како се заштитити“.

Ријеч је о првој у низу дискусија у градовима БиХ у оквиру кампање коју је компанија м:тел покренула заједно са УНИЦЕФ-ом у БиХ и Плавим телефоном, с циљем додатне едукације и спречавања ризика које собом носи коришћење модерних технологија за осјетљиве категорије друштва - дјецу и младе.

- Задатак свих нас би требао бити да дјеци и младима пружимо сигурно окружење за раст и развој. Ми то чинимо на овај начин, користећи снагу свога бренда стварамо простор за дијалог о безбједности дјеце на интернету. Свакако, то чинимо тако што дајемо прилику људима из струке да с нама подијеле искуства, конкретне увиде и савјете како да интернет учинимо безбједнијим за наше најмлађе - рекла је Ана Поњевић, директорка Сектора за маркетинг и односе с јавношћу компаније м:тел.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

                                                   Фото: Уступљене фотографије

Циљ ових панела јесте јасно комуницирање проблема, ризика и негативних страна коришћења глобалне мреже, односно преношење важних знања и едукација младих, њихових родитеља, наставног кадра, али и цијеле заједнице у правцу спречавања негативних посљедица несавјесног коришћења интернета.

Нинета Поповић, водитељица Одјела за комуникације Уреда УНИЦЕФ-а у БиХ нагласила је да је потребно да освијестимо да међу пет милијарди корисника интернета у свијету сигурно постоје недобронамјерни људи.

- Као родитељи, оно што је најважније јесте да морамо разговарати са својом дјецом, суздржавати се од постављања својих и њихових слика онлине, те прихватити да је едукација најважнија у заштити дјеце и младих у онлине окружењу - рекла је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  15h 32m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  15h 39m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  12h 21m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  6h 59m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  7h 31m
  0