Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na

17.04.2024. 17:36
0
IZVOR: katera.news

Prva panel-diskusija u okviru društveno odgovorne kampanje „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu“ održana je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, s akcentom na temu „Nasilje u digitalnom okruženju - kako se zaštititi“.

Riječ je o prvoj u nizu diskusija u gradovima BiH u okviru kampanje koju je kompanija m:tel pokrenula zajedno sa UNICEF-om u BiH i Plavim telefonom, s ciljem dodatne edukacije i sprečavanja rizika koje sobom nosi korišćenje modernih tehnologija za osjetljive kategorije društva - djecu i mlade.

- Zadatak svih nas bi trebao biti da djeci i mladima pružimo sigurno okruženje za rast i razvoj. Mi to činimo na ovaj način, koristeći snagu svoga brenda stvaramo prostor za dijalog o bezbjednosti djece na internetu. Svakako, to činimo tako što dajemo priliku ljudima iz struke da s nama podijele iskustva, konkretne uvide i savjete kako da internet učinimo bezbjednijim za naše najmlađe - rekla je Ana Ponjević, direktorka Sektora za marketing i odnose s javnošću kompanije m:tel.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

                                                   Foto: Ustupljene fotografije

Cilj ovih panela jeste jasno komuniciranje problema, rizika i negativnih strana korišćenja globalne mreže, odnosno prenošenje važnih znanja i edukacija mladih, njihovih roditelja, nastavnog kadra, ali i cijele zajednice u pravcu sprečavanja negativnih posljedica nesavjesnog korišćenja interneta.

Nineta Popović, voditeljica Odjela za komunikacije Ureda UNICEF-a u BiH naglasila je da je potrebno da osvijestimo da među pet milijardi korisnika interneta u svijetu sigurno postoje nedobronamjerni ljudi.

- Kao roditelji, ono što je najvažnije jeste da moramo razgovarati sa svojom djecom, suzdržavati se od postavljanja svojih i njihovih slika online, te prihvatiti da je edukacija najvažnija u zaštiti djece i mladih u online okruženju - rekla je Popović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije
"Banja Luka Fest" i ove godine uz podršku kompanije m:tel "Banja Luka Fest" i ove godine uz podršku kompanije m:tel
Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 20m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 45m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 20m
    0
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    1h 58m
    2
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    21h 6m
    1