Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na

17.04.2024. 17:36
0
IZVOR: katera.news

Prva panel-diskusija u okviru društveno odgovorne kampanje „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu“ održana je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, s akcentom na temu „Nasilje u digitalnom okruženju - kako se zaštititi“.

Riječ je o prvoj u nizu diskusija u gradovima BiH u okviru kampanje koju je kompanija m:tel pokrenula zajedno sa UNICEF-om u BiH i Plavim telefonom, s ciljem dodatne edukacije i sprečavanja rizika koje sobom nosi korišćenje modernih tehnologija za osjetljive kategorije društva - djecu i mlade.

- Zadatak svih nas bi trebao biti da djeci i mladima pružimo sigurno okruženje za rast i razvoj. Mi to činimo na ovaj način, koristeći snagu svoga brenda stvaramo prostor za dijalog o bezbjednosti djece na internetu. Svakako, to činimo tako što dajemo priliku ljudima iz struke da s nama podijele iskustva, konkretne uvide i savjete kako da internet učinimo bezbjednijim za naše najmlađe - rekla je Ana Ponjević, direktorka Sektora za marketing i odnose s javnošću kompanije m:tel.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

                                                   Foto: Ustupljene fotografije

Cilj ovih panela jeste jasno komuniciranje problema, rizika i negativnih strana korišćenja globalne mreže, odnosno prenošenje važnih znanja i edukacija mladih, njihovih roditelja, nastavnog kadra, ali i cijele zajednice u pravcu sprečavanja negativnih posljedica nesavjesnog korišćenja interneta.

Nineta Popović, voditeljica Odjela za komunikacije Ureda UNICEF-a u BiH naglasila je da je potrebno da osvijestimo da među pet milijardi korisnika interneta u svijetu sigurno postoje nedobronamjerni ljudi.

- Kao roditelji, ono što je najvažnije jeste da moramo razgovarati sa svojom djecom, suzdržavati se od postavljanja svojih i njihovih slika online, te prihvatiti da je edukacija najvažnija u zaštiti djece i mladih u online okruženju - rekla je Popović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel
HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a
M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  10h 48m
  0
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  7h 56m
  17
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  9h 22m
  2
 • Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
  23h 54m
  1
 • Kulić: Planiran upis 1.825 studenta na prvom ciklusu studija
  10h 15m
  0