Одржана сједница Штаба за ванредне ситуације општине Трново

22.03.2021. 15:30
1
ИЗВОР: Катера

У Општини Трново данас је одржана сједница Општинског штаба за ванредне ситуације. 

Пратећи епидемиолошку ситуацију у Републици Српској уочен је нагли пораст броја новообољелих, па је командант Штаба за ванредне ситуације ове општине сазвао сједницу Штаба на којој је детаљно анализирана епидемиолошка ситуација на подручју општине Трново.

Констатовано је да је епидемиолошка ситуација на подручју општине и  даље задовољавајућа и под контролом, те да су од корона вируса обољела два лица, док је 11 лица под здравственим надзором.

Штаб је, у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације донио наредбу да се у периоду од 22. до 29. марта обуставља васпитно-образовни рад у просторијама ОШ ''Свeти Сава'' Трново и подручном одјељењу у Кијеву.

Jедногласно je донешен закључак да се у овом периоду радно вријеме органа јединице локалне самоуправе, као и свих јавних предузећа и установа ограничава до 13:00 часова.

Такође је донешен закључак да Цивилна заштита општине Трново заједно са Републичком управом цивилне заштите, у сриједу,  24. марта, изврши дезинфекцију објеката у којима се дешавају масовнија окупљања:  Дома здравља, Центра за културу, ШГ ''Трескавица'' Трново, ,,Електродистрибуције'' Трново, Полицијске станице Трново, ОШ ''Свети Сава '' и подручног одјељења Кијево, ЈКП ''Трново'', поште, Општине Трново (мала и велика зграда), играонице.

Из ове општине су најавили да ће у наредном периоду путем јавних гласила апеловати на грађане да се понашају у складу са упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, да обавезно носе заштитне маске и придржавају се заштитних мјера физичког растојања од 2 м, те да се уколико осјете прве симптоме болести одмах  јаве породичном љекару.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 22.03.2021. 19:01
    Vidi Shevantona sto se relaksirao, a Beba nabreko
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 40m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 24m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 43m
    0