Održana sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Trnovo

22.03.2021. 15:30
1
IZVOR: Katera

U Opštini Trnovo danas je održana sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. 

Prateći epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj uočen je nagli porast broja novooboljelih, pa je komandant Štaba za vanredne situacije ove opštine sazvao sjednicu Štaba na kojoj je detaljno analizirana epidemiološka situacija na području opštine Trnovo.

Konstatovano je da je epidemiološka situacija na području opštine i  dalje zadovoljavajuća i pod kontrolom, te da su od korona virusa oboljela dva lica, dok je 11 lica pod zdravstvenim nadzorom.

Štab je, u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije donio naredbu da se u periodu od 22. do 29. marta obustavlja vaspitno-obrazovni rad u prostorijama OŠ ''Sveti Sava'' Trnovo i područnom odjeljenju u Kijevu.

Jednoglasno je donešen zaključak da se u ovom periodu radno vrijeme organa jedinice lokalne samouprave, kao i svih javnih preduzeća i ustanova ograničava do 13:00 časova.

Takođe je donešen zaključak da Civilna zaštita opštine Trnovo zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, u srijedu,  24. marta, izvrši dezinfekciju objekata u kojima se dešavaju masovnija okupljanja:  Doma zdravlja, Centra za kulturu, ŠG ''Treskavica'' Trnovo, ,,Elektrodistribucije'' Trnovo, Policijske stanice Trnovo, OŠ ''Sveti Sava '' i područnog odjeljenja Kijevo, JKP ''Trnovo'', pošte, Opštine Trnovo (mala i velika zgrada), igraonice.

Iz ove opštine su najavili da će u narednom periodu putem javnih glasila apelovati na građane da se ponašaju u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, da obavezno nose zaštitne maske i pridržavaju se zaštitnih mjera fizičkog rastojanja od 2 m, te da se ukoliko osjete prve simptome bolesti odmah  jave porodičnom ljekaru.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 22.03.2021. 19:01
    Vidi Shevantona sto se relaksirao, a Beba nabreko
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 5m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 4m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 17m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    13h 46m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 19m
    0