Одржана Видовданска академија у Источном Новом Сарајеву

28.06.2023. 22:16
0
ИЗВОР: srna.rs

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је одржана Видовданска академија на којој су учесници музиком, пјесмом и рецитацијама указали на значај Видовдана.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је задовљство присуствовати овој изузетној манифестацији културе - традиционалној Видовданској академији у оквиру "Принципових дана".

- Многе судбоносне одлуке и дешавања која су опредијелила даљи пут и будућност српског народа везани су за Видовдан. Велика је вриједност `Принципових дана` и драго ми је да се одржавају седми пут, што значи да постају традиционална манифестација - нагласио је Ћосић.

Ћосић је додао да у граду не недостаје манифестација културе, али је потребно радити више на њиховој промоцији, како би грађани правовремено били информисани.

Један од учесника Лука Новосел рекао је да академија представља круну ове манифестације, а Видован има посебан значај за српски народ. Он је указао на значај организовања манифестације, окупљање и чувања традиције.

Маја Новосел извела је ауторску пјесму посвећену Видовдану, док је деветогодишња Мила Крстић, ученик Основне школе "Свети Сава", рецитовала пјесму посвећену овом празнику.

- Немам трему, доста сам вјежбала и све је добро прошло - истакла је Крстићева.

У холу Културног центра вечерас је отворена и изложба петог сазива Ликовне колоније "Бели вук".

Умјетници из Српске и Србије протеклих дана имали су прилику да у селу Тврдимићи стварају, а селектор Ликовне колоније "Бели вук" Милош Поповић рекао је да је настало 17 дјела која су рађена техникама уље и акрил на платну, те једна скулптура.

- Дјела остају у фундусу Културног центра Источно Ново Сарајево, а у плану су изложбе поводом пет година одржавања ове колоније - навео је Поповић.

Сутра, завршног дана манифестације "Принципови дани" биће организована Конференција беба од 18.30 часова на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 40m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 25m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 24m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 30m
    0