Одузета роба вриједна око 360.000 КМ, ухапшено више људи

07.03.2023. 13:24
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Припадници Граничне полиције БиХ заједно са службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО) у акцији “Бокс” ухапсили су више особа и одузели кријумчарену робу, ароме за наргилу, вриједну око 360.000 КМ.

Ова акција је спроведена на подручју Вишеграда и Сарајева у циљу спречавања кријумчарења робе и разбијања криминалне групе која се бавила растурањем неоцарињене робе.

Како је саопштено из Граничне полиције БиХ током акције је одузето 1860 килограма трошаринске робе, ароме за наргилу.

Истиче се да постоји сумња да су осумњичени у дужем временском периоду од новембра 2022. године кријумчарили ароме за наргилу и друге врсте робе из Србије у БиХ.

- Избјегавали су царинске контроле, приликом чега су таквим радњама нанијели штету  БиХ, а за себе прибавили противправну имовинску корист.

Акција је спроведена због основа сумње да је већи број осумњичених особа починио кривично дјело организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе и кријумчарење. Током акције обављени су претреси особа, просторија и покретних ствари на већем броју локација на подручју Вишеграда и Сарајева - наводи се у саопштењу Граничне полиције БиХ.

Аутор: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи
Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната
У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 43m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 38m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 26m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 32m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 0m
    0