Огласио се ОХР о отказивању посјете Шмита Бањалуци

12.09.2023. 17:27
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Посјета Кристијана Шмита Бањалуци није била дефинитивно договорена, саопштено је из ОХР-а поводом његовог најављеног доласка у највећи град Републике Српске, до којег на крају није дошло.

- Данас је високи представник свјесно одлучио да не учествује у оркестрираној позоришној представи, водећи рачуна о интересима свих грађана БиХ. Високи представник наставља извршавати свој мандат на цијелој територији БиХ како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом - саопштено је из ОХР-а.

Напомене ради, Милорад Додик, предсједник Републике Српске, је данас на прес конференцији поновио да је Шмит нелегитиман, да га Српска не признаје и да није добро дошао у Бањалуку.

У ОХР-у истичу да је Шмит данас разговарао са Ћамилом Дураковићем, потпредсједником РС, о ситуацији у вези са повратницима и договорили су се да се ускоро састану и наставе овај разговор.

- Такође, у току дана, високи представник се састао са премијером ФБиХ Нермином Никшићем и министром за расељене особе и избјеглице ФБиХ Нерином Диздаром. Усијане шпекулације о томе гдје би и кога би могао посјетити високи представник одвлаче пажњу од стварног посла који треба обавити како би се ријешили реални проблеми с којима се суочавају грађани Босне и Херцеговине - наводе у додају из ОХР-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Када радник има право на скраћено радно вријеме? Када радник има право на скраћено радно вријеме?
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  10h 16m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  10h 21m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  11h 13m
  0
 • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
  23h 43m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  11h 27m
  0