Огласио се ОХР о отказивању посјете Шмита Бањалуци

12.09.2023. 17:27
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Посјета Кристијана Шмита Бањалуци није била дефинитивно договорена, саопштено је из ОХР-а поводом његовог најављеног доласка у највећи град Републике Српске, до којег на крају није дошло.

- Данас је високи представник свјесно одлучио да не учествује у оркестрираној позоришној представи, водећи рачуна о интересима свих грађана БиХ. Високи представник наставља извршавати свој мандат на цијелој територији БиХ како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом - саопштено је из ОХР-а.

Напомене ради, Милорад Додик, предсједник Републике Српске, је данас на прес конференцији поновио да је Шмит нелегитиман, да га Српска не признаје и да није добро дошао у Бањалуку.

У ОХР-у истичу да је Шмит данас разговарао са Ћамилом Дураковићем, потпредсједником РС, о ситуацији у вези са повратницима и договорили су се да се ускоро састану и наставе овај разговор.

- Такође, у току дана, високи представник се састао са премијером ФБиХ Нермином Никшићем и министром за расељене особе и избјеглице ФБиХ Нерином Диздаром. Усијане шпекулације о томе гдје би и кога би могао посјетити високи представник одвлаче пажњу од стварног посла који треба обавити како би се ријешили реални проблеми с којима се суочавају грађани Босне и Херцеговине - наводе у додају из ОХР-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Влада драстично смањује накнаде за незапосленост (ВИДЕО) Влада драстично смањује накнаде за незапосленост (ВИДЕО)
Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  7h 5m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  3h 12m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  5h 19m
  7
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  7h 10m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  23h 15m
  0