Огласио се ОХР о отказивању посјете Шмита Бањалуци

12.09.2023. 17:27
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Посјета Кристијана Шмита Бањалуци није била дефинитивно договорена, саопштено је из ОХР-а поводом његовог најављеног доласка у највећи град Републике Српске, до којег на крају није дошло.

- Данас је високи представник свјесно одлучио да не учествује у оркестрираној позоришној представи, водећи рачуна о интересима свих грађана БиХ. Високи представник наставља извршавати свој мандат на цијелој територији БиХ како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом - саопштено је из ОХР-а.

Напомене ради, Милорад Додик, предсједник Републике Српске, је данас на прес конференцији поновио да је Шмит нелегитиман, да га Српска не признаје и да није добро дошао у Бањалуку.

У ОХР-у истичу да је Шмит данас разговарао са Ћамилом Дураковићем, потпредсједником РС, о ситуацији у вези са повратницима и договорили су се да се ускоро састану и наставе овај разговор.

- Такође, у току дана, високи представник се састао са премијером ФБиХ Нермином Никшићем и министром за расељене особе и избјеглице ФБиХ Нерином Диздаром. Усијане шпекулације о томе гдје би и кога би могао посјетити високи представник одвлаче пажњу од стварног посла који треба обавити како би се ријешили реални проблеми с којима се суочавају грађани Босне и Херцеговине - наводе у додају из ОХР-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 9m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 8m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 44m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 5m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 48m
    9