Огласио се ОХР о отказивању посјете Шмита Бањалуци

12.09.2023. 17:27
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Посјета Кристијана Шмита Бањалуци није била дефинитивно договорена, саопштено је из ОХР-а поводом његовог најављеног доласка у највећи град Републике Српске, до којег на крају није дошло.

- Данас је високи представник свјесно одлучио да не учествује у оркестрираној позоришној представи, водећи рачуна о интересима свих грађана БиХ. Високи представник наставља извршавати свој мандат на цијелој територији БиХ како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом - саопштено је из ОХР-а.

Напомене ради, Милорад Додик, предсједник Републике Српске, је данас на прес конференцији поновио да је Шмит нелегитиман, да га Српска не признаје и да није добро дошао у Бањалуку.

У ОХР-у истичу да је Шмит данас разговарао са Ћамилом Дураковићем, потпредсједником РС, о ситуацији у вези са повратницима и договорили су се да се ускоро састану и наставе овај разговор.

- Такође, у току дана, високи представник се састао са премијером ФБиХ Нермином Никшићем и министром за расељене особе и избјеглице ФБиХ Нерином Диздаром. Усијане шпекулације о томе гдје би и кога би могао посјетити високи представник одвлаче пажњу од стварног посла који треба обавити како би се ријешили реални проблеми с којима се суочавају грађани Босне и Херцеговине - наводе у додају из ОХР-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    21h 48m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    22h 6m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    22h 42m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    19h 37m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    18h 39m
    0