Oglasio se OHR o otkazivanju posjete Šmita Banjaluci

12.09.2023. 17:27
0
IZVOR: glassrpske.com

Posjeta Kristijana Šmita Banjaluci nije bila definitivno dogovorena, saopšteno je iz OHR-a povodom njegovog najavljenog dolaska u najveći grad Republike Srpske, do kojeg na kraju nije došlo.

- Danas je visoki predstavnik svjesno odlučio da ne učestvuje u orkestriranoj pozorišnoj predstavi, vodeći računa o interesima svih građana BiH. Visoki predstavnik nastavlja izvršavati svoj mandat na cijeloj teritoriji BiH kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom - saopšteno je iz OHR-a.

Napomene radi, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je danas na pres konferenciji ponovio da je Šmit nelegitiman, da ga Srpska ne priznaje i da nije dobro došao u Banjaluku.

U OHR-u ističu da je Šmit danas razgovarao sa Ćamilom Durakovićem, potpredsjednikom RS, o situaciji u vezi sa povratnicima i dogovorili su se da se uskoro sastanu i nastave ovaj razgovor.

- Takođe, u toku dana, visoki predstavnik se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerinom Dizdarom. Usijane špekulacije o tome gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji treba obaviti kako bi se riješili realni problemi s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine - navode u dodaju iz OHR-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 7m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 22m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 40m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 15m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 24m
    0