Огњен Чворо реизабран за предсједника ПД „Јаворина“

12.03.2023. 09:29
3
ИЗВОР: katera.news

На сједници Скупштине Планинарског друштва „Јаворина“ из Пала, одржаној у четвртак 9. 3. 2023. године, усвојен је Извјештај о раду у 2022. години, нови четворогодишњи мандат предсједника друштва потврђен је Огњену Чвору, те су изабрани нови чланови управног и надзорног одбора друштва.

У управном одбору ПД „Јаворина“ у наредне четири године налазиће се искусни планинари Игор Тошић, Мирослав Клачар, Марко Короман, Вук Соковић, Горан Савић и Стефан Стајчић, док ће надзорни одбор чинити Марино Видовић, Јелена Симовић и Игор Рашевић.

На сједници је именован 31 делегат Скупштине, док је мјесто новог секретара Друштва остало упражњено и он ће бити именован у наредном периоду, по одлуци предсједника и чланова управног одбора друштва.

Предсједник ПД „Јаворина“ Огњен Чворо у изјави за Катеру каже да је, првенствено, задовољан једногласном одлуком о усвајању извјештаја о раду за претходну годину, што, према његовим ријечима, довољно говори о добром тимском раду свих чланова друштва.

- Планинарско друштво „Јаворина“ је једно од најбројнијих планинарских друштава, гдје бројимо око 140 чланова са плаћеном чланарином. У протеклој години смо успјешно реализовали 62 планинарска похода, гдје посебно издвајамо успоне на планинске врхове у иностранству попут Грослокнера, Мусале и Доломита - истиче Чворо.

Према његовим ријечима, ПД „Јаворина“ тренутно броји шест лиценцираних планинских водича и у 2023. години у плану је организација 50 похода у земљи и око 13 у иностранству.

- Очекују нас бројни планинарски походи у земљи и иностранству, гдје посебно издвајамо планинарске походе на Гран Парадисо, Доломите у Италији, Монте Роса у Швајарској, Олимп са посјетом Метеорима и Солуну у Грчкој, Проклетије у Црној Гори и Триглав у Словенији - каже Чворо.

Он истиче да ће у склопу рада ПД „Јаворина“ за 2023. годину бити реализована и камповања на Зеленгори и Маглићу, као и рад алпинистичке и бициклистичке секције у организацији искусних планинара и чланова друштва.

Чворо додаје да су у току преговори са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем око изградње планинарског дома за потребе функционисања и рада ПД „Јаворина“, који би требало да буде изграђен до краја 2023. године.

Досадашњи секретар ПД „Јаворина“ Симо Терзић каже за наш портал да је његова лична жеља била да мјесто секретара уступи млађој особи, која ће у медијски простор унијети нову свјежину и енергију.

- Остајем у „Јаворини“ да кроз друге послове и задатке наставим да дајем максималан допринос развоју Друштва. Предсједнику, члановима УО и НО, те делегатима у новом сазиву Скупштине честитам на мандатима, а будућем секретару када буде изабран сам на располагању за све што буде потребно – истиче Терзић.

Терзић је позвао све заинтересоване љубитеље природе и планинарења да се прикључе ПД „Јаворина“, те нагласио да међу чланством ПД „Јаворина“ има планинара који су становници и других општина и градова широм БиХ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Новогодишњи успон планинара „Јаворине“ на Радушу (ФОТО) Новогодишњи успон планинара „Јаворине“ на Радушу (ФОТО)
Застава ПД „Јаворина“ Пале завијорила се на врху Доломита (ФОТО) Застава ПД „Јаворина“ Пале завијорила се на врху Доломита (ФОТО)
Хуманитарни поход на Јахорину за Магдалену Влашки Хуманитарни поход на Јахорину за Магдалену Влашки
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 52m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 34m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 7m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 41m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 26m
    3