Ognjen Čvoro reizabran za predsjednika PD „Javorina“

12.03.2023. 09:29
3
IZVOR: katera.news

Na sjednici Skupštine Planinarskog društva „Javorina“ iz Pala, održanoj u četvrtak 9. 3. 2023. godine, usvojen je Izvještaj o radu u 2022. godini, novi četvorogodišnji mandat predsjednika društva potvrđen je Ognjenu Čvoru, te su izabrani novi članovi upravnog i nadzornog odbora društva.

U upravnom odboru PD „Javorina“ u naredne četiri godine nalaziće se iskusni planinari Igor Tošić, Miroslav Klačar, Marko Koroman, Vuk Soković, Goran Savić i Stefan Stajčić, dok će nadzorni odbor činiti Marino Vidović, Jelena Simović i Igor Rašević.

Na sjednici je imenovan 31 delegat Skupštine, dok je mjesto novog sekretara Društva ostalo upražnjeno i on će biti imenovan u narednom periodu, po odluci predsjednika i članova upravnog odbora društva.

Predsjednik PD „Javorina“ Ognjen Čvoro u izjavi za Kateru kaže da je, prvenstveno, zadovoljan jednoglasnom odlukom o usvajanju izvještaja o radu za prethodnu godinu, što, prema njegovim riječima, dovoljno govori o dobrom timskom radu svih članova društva.

- Planinarsko društvo „Javorina“ je jedno od najbrojnijih planinarskih društava, gdje brojimo oko 140 članova sa plaćenom članarinom. U protekloj godini smo uspješno realizovali 62 planinarska pohoda, gdje posebno izdvajamo uspone na planinske vrhove u inostranstvu poput Grosloknera, Musale i Dolomita - ističe Čvoro.

Prema njegovim riječima, PD „Javorina“ trenutno broji šest licenciranih planinskih vodiča i u 2023. godini u planu je organizacija 50 pohoda u zemlji i oko 13 u inostranstvu.

- Očekuju nas brojni planinarski pohodi u zemlji i inostranstvu, gdje posebno izdvajamo planinarske pohode na Gran Paradiso, Dolomite u Italiji, Monte Rosa u Švajarskoj, Olimp sa posjetom Meteorima i Solunu u Grčkoj, Prokletije u Crnoj Gori i Triglav u Sloveniji - kaže Čvoro.

On ističe da će u sklopu rada PD „Javorina“ za 2023. godinu biti realizovana i kampovanja na Zelengori i Magliću, kao i rad alpinističke i biciklističke sekcije u organizaciji iskusnih planinara i članova društva.

Čvoro dodaje da su u toku pregovori sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem oko izgradnje planinarskog doma za potrebe funkcionisanja i rada PD „Javorina“, koji bi trebalo da bude izgrađen do kraja 2023. godine.

Dosadašnji sekretar PD „Javorina“ Simo Terzić kaže za naš portal da je njegova lična želja bila da mjesto sekretara ustupi mlađoj osobi, koja će u medijski prostor unijeti novu svježinu i energiju.

- Ostajem u „Javorini“ da kroz druge poslove i zadatke nastavim da dajem maksimalan doprinos razvoju Društva. Predsjedniku, članovima UO i NO, te delegatima u novom sazivu Skupštine čestitam na mandatima, a budućem sekretaru kada bude izabran sam na raspolaganju za sve što bude potrebno – ističe Terzić.

Terzić je pozvao sve zainteresovane ljubitelje prirode i planinarenja da se priključe PD „Javorina“, te naglasio da među članstvom PD „Javorina“ ima planinara koji su stanovnici i drugih opština i gradova širom BiH.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Novogodišnji uspon planinara „Javorine“ na Radušu (FOTO) Novogodišnji uspon planinara „Javorine“ na Radušu (FOTO)
Zastava PD „Javorina“ Pale zavijorila se na vrhu Dolomita (FOTO) Zastava PD „Javorina“ Pale zavijorila se na vrhu Dolomita (FOTO)
Humanitarni pohod na Jahorinu za Magdalenu Vlaški Humanitarni pohod na Jahorinu za Magdalenu Vlaški
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    4h 28m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    4h 33m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    5h 25m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    17h 55m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    5h 39m
    0