„Огребао“ аутомобил који је салон продао јер га „Лутрија Републике Српске“ није платила

25.01.2023. 15:50
2
ИЗВОР: capital.ba

Бањалучанин који је недавно „огребао“ аутомобил на инстант срећки „Лутрије Републике Српске“ није добио освојено возило јер га „Лутрија“ није купила, те је била присиљена да добитнику исплати новац у тој вриједности, сазнаје CAPITAL.

Према информацијама "CАPITALA" добитник који је на срећки „седмица“ освојио аутомобил отишао је до „Лутрије“ како би преузео своју награду, одакле су га упутили у ауто-салон.

Међутим, ту сазнаје да је аутомобил који је освојио продат, јер га „Лутрија“ није платила.

Иако је доживио непријатност, проблем је ријешен јер су му у „Лутрији“ рекли да ће добити новац умјесто аутомобила.

У „Лутрији Републике Српске“ су за "CAPITAL" потврдили да су добитнику који је „огребао“ ауто на срећки „седмица“ исплатили новчани износ у вриједности „огребаног“ аутомобила.

- Износ тих средстава је наведен у Правилима о приређивању лутријске игре односно срећке „седмица“. Ова процедура је обављена у складу са Законом о играма на срећу, као и у складу са Правилима о приређивању лутријске игре под називом ’седмица’ - казали су у „Лутрији“.

Иако првобитно нису одговорили на питање "CAPITALA" због чега добитнику није испоручено возило и да ли је разлог тај што „Лутрија“ није добављачу платила аутомобил који је ставила као награду на срећки, након што су им поново упутили исто питање у овом предузећу су рекли да ауто није испоручено „зато што добављач није могао да испоштује цијену која је претходно договорена и уговором предвиђена“.

- О томе нас је сам добављач обавјестио дописом у којем је навео разлоге који су довели  до повећања цијене - навели су у „Лутрији“.

На ново питање о којем добављачу је ријеч и да ли ће предузети мјере против њега због повећања цијене која је већ била уговорена из „Лутрије“ нису одговорили. Остало је нејасно и да ли добитник може купити „огребано“ возило за добијену суму, ако ни „Лутрија“, како тврди, није за тај новац успјела набавити такав аутомобил.

На сајту „Лутрије“ се може се видјети да су крајем 2020. године закључили оквирне трогодишње уговоре са предузећима „Верано моторс“ за набавку шест аутомобила и „Брчко гас“ за набавку једног возила који ће се додијелити у инстант срећки „седмица“.

Пише: М. Љубојевић

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Akcijareakcija 26.01.2023. 09:28
  Šta će mu "ogreban" auto
 • Generic placeholder image
  Gradjanin 25.01.2023. 21:13
  Bolje mu je da dobije novac jer auto vjerovatno ima.
Повезане вијести
Сваког дана на путевима Српске 27 саобраћајних незгода Сваког дана на путевима Српске 27 саобраћајних незгода
Пијан покушао да убаци бомбу у аутомобил Пијан покушао да убаци бомбу у аутомобил
У Српској регистровано 60 одсто возила старијих од 15 година У Српској регистровано 60 одсто возила старијих од 15 година
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  9h 34m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  11h 7m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  12h 14m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  7h 11m
  0
 • За данас обустављена потрага за кајакашима
  23h 38m
  0