„Огребао“ аутомобил који је салон продао јер га „Лутрија Републике Српске“ није платила

25.01.2023. 15:50
2
ИЗВОР: capital.ba

Бањалучанин који је недавно „огребао“ аутомобил на инстант срећки „Лутрије Републике Српске“ није добио освојено возило јер га „Лутрија“ није купила, те је била присиљена да добитнику исплати новац у тој вриједности, сазнаје CAPITAL.

Према информацијама "CАPITALA" добитник који је на срећки „седмица“ освојио аутомобил отишао је до „Лутрије“ како би преузео своју награду, одакле су га упутили у ауто-салон.

Међутим, ту сазнаје да је аутомобил који је освојио продат, јер га „Лутрија“ није платила.

Иако је доживио непријатност, проблем је ријешен јер су му у „Лутрији“ рекли да ће добити новац умјесто аутомобила.

У „Лутрији Републике Српске“ су за "CAPITAL" потврдили да су добитнику који је „огребао“ ауто на срећки „седмица“ исплатили новчани износ у вриједности „огребаног“ аутомобила.

- Износ тих средстава је наведен у Правилима о приређивању лутријске игре односно срећке „седмица“. Ова процедура је обављена у складу са Законом о играма на срећу, као и у складу са Правилима о приређивању лутријске игре под називом ’седмица’ - казали су у „Лутрији“.

Иако првобитно нису одговорили на питање "CAPITALA" због чега добитнику није испоручено возило и да ли је разлог тај што „Лутрија“ није добављачу платила аутомобил који је ставила као награду на срећки, након што су им поново упутили исто питање у овом предузећу су рекли да ауто није испоручено „зато што добављач није могао да испоштује цијену која је претходно договорена и уговором предвиђена“.

- О томе нас је сам добављач обавјестио дописом у којем је навео разлоге који су довели  до повећања цијене - навели су у „Лутрији“.

На ново питање о којем добављачу је ријеч и да ли ће предузети мјере против њега због повећања цијене која је већ била уговорена из „Лутрије“ нису одговорили. Остало је нејасно и да ли добитник може купити „огребано“ возило за добијену суму, ако ни „Лутрија“, како тврди, није за тај новац успјела набавити такав аутомобил.

На сајту „Лутрије“ се може се видјети да су крајем 2020. године закључили оквирне трогодишње уговоре са предузећима „Верано моторс“ за набавку шест аутомобила и „Брчко гас“ за набавку једног возила који ће се додијелити у инстант срећки „седмица“.

Пише: М. Љубојевић

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 26.01.2023. 09:28
    Šta će mu "ogreban" auto
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 25.01.2023. 21:13
    Bolje mu je da dobije novac jer auto vjerovatno ima.
Повезане вијести
Сваки осми увезени ауто у БиХ је нов Сваки осми увезени ауто у БиХ је нов
Нијемац дивљао у Србији, возио 225 на сат! Нијемац дивљао у Србији, возио 225 на сат!
Остао без аута због дуга од 11.000 КМ Остао без аута због дуга од 11.000 КМ
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 42m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 53m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 39m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 1m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 15m
    3