„Ogrebao“ automobil koji je salon prodao jer ga „Lutrija Republike Srpske“ nije platila

25.01.2023. 15:50
2
IZVOR: capital.ba

Banjalučanin koji je nedavno „ogrebao“ automobil na instant srećki „Lutrije Republike Srpske“ nije dobio osvojeno vozilo jer ga „Lutrija“ nije kupila, te je bila prisiljena da dobitniku isplati novac u toj vrijednosti, saznaje CAPITAL.

Prema informacijama "CAPITALA" dobitnik koji je na srećki „sedmica“ osvojio automobil otišao je do „Lutrije“ kako bi preuzeo svoju nagradu, odakle su ga uputili u auto-salon.

Međutim, tu saznaje da je automobil koji je osvojio prodat, jer ga „Lutrija“ nije platila.

Iako je doživio neprijatnost, problem je riješen jer su mu u „Lutriji“ rekli da će dobiti novac umjesto automobila.

U „Lutriji Republike Srpske“ su za "CAPITAL" potvrdili da su dobitniku koji je „ogrebao“ auto na srećki „sedmica“ isplatili novčani iznos u vrijednosti „ogrebanog“ automobila.

- Iznos tih sredstava je naveden u Pravilima o priređivanju lutrijske igre odnosno srećke „sedmica“. Ova procedura je obavljena u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao i u skladu sa Pravilima o priređivanju lutrijske igre pod nazivom ’sedmica’ - kazali su u „Lutriji“.

Iako prvobitno nisu odgovorili na pitanje "CAPITALA" zbog čega dobitniku nije isporučeno vozilo i da li je razlog taj što „Lutrija“ nije dobavljaču platila automobil koji je stavila kao nagradu na srećki, nakon što su im ponovo uputili isto pitanje u ovom preduzeću su rekli da auto nije isporučeno „zato što dobavljač nije mogao da ispoštuje cijenu koja je prethodno dogovorena i ugovorom predviđena“.

- O tome nas je sam dobavljač obavjestio dopisom u kojem je naveo razloge koji su doveli  do povećanja cijene - naveli su u „Lutriji“.

Na novo pitanje o kojem dobavljaču je riječ i da li će preduzeti mjere protiv njega zbog povećanja cijene koja je već bila ugovorena iz „Lutrije“ nisu odgovorili. Ostalo je nejasno i da li dobitnik može kupiti „ogrebano“ vozilo za dobijenu sumu, ako ni „Lutrija“, kako tvrdi, nije za taj novac uspjela nabaviti takav automobil.

Na sajtu „Lutrije“ se može se vidjeti da su krajem 2020. godine zaključili okvirne trogodišnje ugovore sa preduzećima „Verano motors“ za nabavku šest automobila i „Brčko gas“ za nabavku jednog vozila koji će se dodijeliti u instant srećki „sedmica“.

Piše: M. Ljubojević

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Akcijareakcija 26.01.2023. 09:28
  Šta će mu "ogreban" auto
 • Generic placeholder image
  Gradjanin 25.01.2023. 21:13
  Bolje mu je da dobije novac jer auto vjerovatno ima.
Povezane vijesti
Koliko dugo gorivo smije stajati u rezervoaru? Koliko dugo gorivo smije stajati u rezervoaru?
Crna Gora planira da zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina Crna Gora planira da zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina
Sedam savjeta za vožnju u zimskim uslovima Sedam savjeta za vožnju u zimskim uslovima
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  7h 42m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  17h 11m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  15h 35m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  7h 23m
  0
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  6h 20m
  0