Око 108 милиона Кинеза поново у изолацији

19.05.2020. 12:21
0
ИЗВОР: Tanjug

Око 108 милиона становника једног региона на сјевероистоку Кине поново се налази у изолацији, пошто се тамо опет појавио корона вирус, којим је заражено 34 људи.

Недуго пошто је широм земље почео повратак на нормалан живот, градови у провинцији Ђилин обуставили су жељезнички и аутобуски превоз и затворили школе, а у карантину се налазе десетине хиљада људи.

Како наводи "Блумберг", поновно увођење строгих мјера узнемирило је многе становнике, који су сматрали да је, што се тиче епидемије корона вируса у њиховој земљи, најгоре већ прошло.

Иако раст броја заражених није толико брз као што је то прошлог децембра био случај у Вухану, кинеском граду у којем је глобална пандемија и почела, брза и снажна реакција власти у Ђинану одражава страх Кине од могућих посљедица новог таласа заразе, чије је обуздавање већ изазвало огромну друштвену и економску штету у тој земљи.

У намјери да сузбију ширење вируса, власти у граду Шулан најавили су доношење досад најстрожих мјера - стамбени блокови са потврђеним или потенцијалним случајевима биће затворени, а излазак из куће на два сата ради куповине најосновнијих потрепштина биће дозвољен једном члану сваког домаћинства сваког другог дана, наводи "Блумберг".

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    22h 23m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 38m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 13m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    18h 11m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    11h 0m
    0