Oko 108 miliona Kineza ponovo u izolaciji

19.05.2020. 12:21
0
IZVOR: Tanjug

Oko 108 miliona stanovnika jednog regiona na sjeveroistoku Kine ponovo se nalazi u izolaciji, pošto se tamo opet pojavio korona virus, kojim je zaraženo 34 ljudi.

Nedugo pošto je širom zemlje počeo povratak na normalan život, gradovi u provinciji Đilin obustavili su željeznički i autobuski prevoz i zatvorili škole, a u karantinu se nalaze desetine hiljada ljudi.

Kako navodi "Blumberg", ponovno uvođenje strogih mjera uznemirilo je mnoge stanovnike, koji su smatrali da je, što se tiče epidemije korona virusa u njihovoj zemlji, najgore već prošlo.

Iako rast broja zaraženih nije toliko brz kao što je to prošlog decembra bio slučaj u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je globalna pandemija i počela, brza i snažna reakcija vlasti u Đinanu odražava strah Kine od mogućih posljedica novog talasa zaraze, čije je obuzdavanje već izazvalo ogromnu društvenu i ekonomsku štetu u toj zemlji.

U namjeri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Šulan najavili su donošenje dosad najstrožih mjera - stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana, navodi "Blumberg".

Komentari 0
Povezane vijesti
Tonu gradovi u Kini Tonu gradovi u Kini
Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka! Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka!
E-cigarete stižu iz Kine i Malezije E-cigarete stižu iz Kine i Malezije
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 27m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 42m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 17m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 4m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 15m
    0