Окружни суд поново пресудио: Раде Ћосовић незаконито смијењен

16.10.2020. 12:46
0
ИЗВОР: Катера

Окружни суд у Источном Сарајеву у случају смјене Рада Ћосовића са предсједника Скупштине општине Источна Илиџа поново је донио одлуку, односно пресуду којом се нови акт о разрјешењу Ћосовића поништава.

Ову одлуку Окружног суда од 12. октобра текуће године актуелни начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић прокоментарисао је тиме да су узалудно покушавали да објасне, упозоре и на сваки начин укажу на константне незаконитости у поступању Скупштине општине од тренутка формирања нове скупштинске већине предвођене СНСД-ом.

- Данас смо, сасвим очекивано, поново добили судску потврду незаконите смјене господина Рада Ћосовића са позиције предсједника Скупштине општине Источна Илиџа. Окружни суд у Источном Сарајеву је 12. октобра ове године донио пресуду којом се нови акт о разрјешењу господина Ћосовића поништава - истакао је Божовић.

Божовић је нагласио да се ради о дилетантизму најгоре врсте и да закон упорно крши нова скупштинска већина.

- Овог пута то је подигнуто на виши ниво. оголивши сво незнање и сву бахатост оних који би да наредне четири године управљају нашом заједницом. Тврдим то и стојим иза својих ријечи, јер не могу пронаћи адекватнији израз за чињеницу да је акт о разрјешењу господина Рада Ћосовића, овог пута, у име Скупштине општине Источна Илиџа потписао господин Небојша Шешлија, а не предсједник или потпредсједник Скупштине општине, што је, наравно, утврдио и Окружни суд у својој пресуди - истакао је Божовић.

Божовић је на својој званичној "Фејсбук" страници написао и сљедеће: "Можете ли уопште да појмите тај ниво безакоња, незнања, бахатости и потирања институција у једном демократском друштву двадесетпрвог вијека!? Ту представу о сили, манифестовну кроз "дванаест руку", на које више не могу рачунати, а које су ПОНОВО оштетиле буџет наших грађана".

Божовић је нагласио да као човјек чија породица живи у овој локалној заједници, као отац и као супруг, неће дозволити да "сила, безакоње и незнање, управљају нашим животима и животима наше дјеце".

Пресуду Окружног суда у Источном Сарајеву можете прочитати у фото-галерији испод текста.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    22h 39m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    4h 50m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 34m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    9h 39m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    9h 43m
    2