Okružni sud ponovo presudio: Rade Ćosović nezakonito smijenjen

16.10.2020. 12:46
0
IZVOR: Katera

Okružni sud u Istočnom Sarajevu u slučaju smjene Rada Ćosovića sa predsjednika Skupštine opštine Istočna Ilidža ponovo je donio odluku, odnosno presudu kojom se novi akt o razrješenju Ćosovića poništava.

Ovu odluku Okružnog suda od 12. oktobra tekuće godine aktuelni načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović prokomentarisao je time da su uzaludno pokušavali da objasne, upozore i na svaki način ukažu na konstantne nezakonitosti u postupanju Skupštine opštine od trenutka formiranja nove skupštinske većine predvođene SNSD-om.

- Danas smo, sasvim očekivano, ponovo dobili sudsku potvrdu nezakonite smjene gospodina Rada Ćosovića sa pozicije predsjednika Skupštine opštine Istočna Ilidža. Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 12. oktobra ove godine donio presudu kojom se novi akt o razrješenju gospodina Ćosovića poništava - istakao je Božović.

Božović je naglasio da se radi o diletantizmu najgore vrste i da zakon uporno krši nova skupštinska većina.

- Ovog puta to je podignuto na viši nivo. ogolivši svo neznanje i svu bahatost onih koji bi da naredne četiri godine upravljaju našom zajednicom. Tvrdim to i stojim iza svojih riječi, jer ne mogu pronaći adekvatniji izraz za činjenicu da je akt o razrješenju gospodina Rada Ćosovića, ovog puta, u ime Skupštine opštine Istočna Ilidža potpisao gospodin Nebojša Šešlija, a ne predsjednik ili potpredsjednik Skupštine opštine, što je, naravno, utvrdio i Okružni sud u svojoj presudi - istakao je Božović.

Božović je na svojoj zvaničnoj "Fejsbuk" stranici napisao i sljedeće: "Možete li uopšte da pojmite taj nivo bezakonja, neznanja, bahatosti i potiranja institucija u jednom demokratskom društvu dvadesetprvog vijeka!? Tu predstavu o sili, manifestovnu kroz "dvanaest ruku", na koje više ne mogu računati, a koje su PONOVO oštetile budžet naših građana".

Božović je naglasio da kao čovjek čija porodica živi u ovoj lokalnoj zajednici, kao otac i kao suprug, neće dozvoliti da "sila, bezakonje i neznanje, upravljaju našim životima i životima naše djece".

Presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu možete pročitati u foto-galeriji ispod teksta.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 38m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 40m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 33m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 38m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 41m
    1