Ерић: Олимпијске игре на дохват руке

12.04.2021. 20:09
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Страхиња Ерић је и у тек завршеној сезони иза нас био најбољи наш нордијац, а својим одличним наступима дошао је до подијума у Балканском купу, трећу годину узастопно, а истовремено је обезбиједио и норму за Олимпијске игре 2022. године.

У разговору за  портал Sportdc.net овај надарени такмичар у скијашком трчању истиче да му је приоритетни циљ и био обезбјеђивање норме за Олимпијске игре.

- Ово је трећа година откако сам међу најбољим ски-тркачима на Балкану. Већ сам доста упознат с конкуренцијом, која је и више него јака. Ове године сам и очекивао да ће бити теже него икада, али, свеједно, опет сам се изненадио. Треба напоменути да је ово олимпијска година и да су сви максимално спремни. Надам се да ћу и у будућности наставити с оваквим скијањем и да ћу се задржати на подијуму, рекао је Ерић, па додао:

- Прије свега, мој приоритет за ову годину било је остваривање норме за Олимпијске игре у Пекингу 2022. Имао сам личну норму већ одавно обезбијеђену, али ми је недостајала национална норма, коју сам уз много напора и успио остварити.

Нажалост, БиХ није у могућности да у континуитету има такмичаре на највишем нивоу тако да Ерић повремено наступи у Свјетском купу, а ове године је наступио и на Свјетском првенству које је одржано у њемачком Обертсдорфу.

- Свако Свјетско првенство је прича за себе. Ове године су ме изненадили многи такмичари. Сви су дословно експлодирали. Свјетско првенство пред Олимпијске игре је увијек најзанимљивије. Нажалост, ми смо превише мали и слаби у сваком смислу да бисмо се носили раме уз раме са свјетским силама, али ипак смо успјели да дођемо до тога да стојимо на стартној линији са свима њима.

Како смо и поменули, финансијска ситуација је највећа препрека нашим нордијцима да се чешће појављују на најјачим свјетским тркама у скијашком трчању.

- Не волим да кукам и да се жалим, али финансијски смо превише слаби да бисмо ишли на сваки Свјетски куп који бих ја могао да стартујем и то ми је неописиво жао. На Свјетском купу се стичу многе свари које утичу на успјех једног спортисте као што сам ја те сличних мени. У Свјетском купу је елита.

Сезона иза нас је прва сезона која је одржана под строгим Цовид протоколима. Претходна сезона је прекинута у марту када је наступила пандемија коронавируса, тако да се, осим прекида такмичења, скијаши нису ни суочили са свим правилима о коронавирусу.

Ерић ипак истиче да му то није представљало већи проблем и да се брзо навикао на нову нормалност.

- С коронавирусом нисам имао много проблема. Јесте ми сметало стално тестирање и све остале додатне ствари које су се радиле због коронавируса и о којима се требало водити рачуна поред свих других обавеза. Али, навикао сам се брзо и када сви поштују, зашто не бих могао и ја. На мом првом Свјетском купу ове године нисам могао да стартујем због контакта са зараженом особом и то ме је највише погодило, али на сву срећу све је на крају било супер и то је мој једини проблем с коронавирусом за читаву сезону.

Одмора нема много, већ почињу припреме за наредну сезону која стартује на јесен.

- С тренинзима и припремама почињем одмах. Већ за двадесетак дана ћу обавити уводне тренинге. Циљ ми је остваривање што бољег резултата на Олимпијским играма и зато не дајем себи превише одмора.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 2m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 17m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 27m
    0