Олимпијске игре у јулу или августу наредне године

26.03.2020. 12:03
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Међународни олимпијски комитет тражи нови датум за Олимпијске игре у Токију и оне ће највјероватније да буду одржане у јулу или августу наредне године, пише јапански лист “Yomiuri”.

Шеф координационог тима, Џон Коутс изјавио је за поменути лист да би игре требало да буду одржане између Вимблдона, који се завршава средином јула и УС Опена који почиње крајем августа.

- Желимо више-мање финализовати датуме у сљедеће четири седмице, како би спортисти имали времена да направе план припрема- изјавио је Коутс.

Коутс наводи како смјештање Олимпијских игара у љето зависи од преговора са свјетском пливачком федерацијом(има првенство 16. јул до 1. августа) и атлетском (СП од 6. до 15. августа).

Предсједник Међународне атлетске федерације, Себастијан Коу је јуче изјавио да се атлетско СП може пребацити и на 2022. годину .

Предсједник МОК-а Томас Бах је у сриједу изјавио да су на столу “све опције” за нове датуме па и могућност организовања Игара прије љета.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    5h 42m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    16h 0m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    16h 6m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    16h 4m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    14h 55m
    0