Olimpijske igre u julu ili avgustu naredne godine

26.03.2020. 12:03
0
IZVOR: srpskainfo.com

Međunarodni olimpijski komitet traži novi datum za Olimpijske igre u Tokiju i one će najvjerovatnije da budu održane u julu ili avgustu naredne godine, piše japanski list “Yomiuri”.

Šef koordinacionog tima, Džon Kouts izjavio je za pomenuti list da bi igre trebalo da budu održane između Vimbldona, koji se završava sredinom jula i US Opena koji počinje krajem avgusta.

- Želimo više-manje finalizovati datume u sljedeće četiri sedmice, kako bi sportisti imali vremena da naprave plan priprema- izjavio je Kouts.

Kouts navodi kako smještanje Olimpijskih igara u ljeto zavisi od pregovora sa svjetskom plivačkom federacijom(ima prvenstvo 16. jul do 1. avgusta) i atletskom (SP od 6. do 15. avgusta).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije, Sebastijan Kou je juče izjavio da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu .

Predsjednik MOK-a Tomas Bah je u srijedu izjavio da su na stolu “sve opcije” za nove datume pa i mogućnost organizovanja Igara prije ljeta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara
Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu
Srbi na OI: Košarkaši protiv SAD za finale, Nemeš u repesažu za bronzu Srbi na OI: Košarkaši protiv SAD za finale, Nemeš u repesažu za bronzu
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 45m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    22h 24m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 54m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 35m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    3h 21m
    0