Омладинска организација ,,Соколац” организује прву сачијаду у Српској

02.06.2021. 14:59
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Љубав према традиционалном припремању меса и поврћа испод сача је одувијек била аксиом на овим просторима и подразумијевала се, те не чуди одлука Омладинске организације “Соколац” да организују манифестацију под називом ,,Сачијада – Романија 2021″.

Из Омладинске организације истичу да су на идеју дошли приликом заједничког дружења у природи, а затим су одлучили да крену и у реализацију.

Сачијада је планирана за прву недјељу по Видовдану (4. јула) у Брезијаку, а пријавити се могу сви заинтересовани уз котизацију од 20 КМ и са екипом која броји максимално пет чланова. Поред такмичења у прављењу сача на програму ће се наћи и наградна такмичења у друштвеним играма, музика уживо и томбола.

Слика

- Циљ нам је да окупимо људе који воле да се друже и кувају и надамо се да ће ова манифестација прећи у традицију. Наградни фонд је 1000 КМ, а за оне мање вјеште у спремању сача припремили смо разне активности. Од такмичења у кликерима, пуцомету и пикаду, па до томболе. Након претходне године мислим да смо сви жељни дружења, лијепих ствари и позитивне енергије, а шта више може усрећити човјека од доброг сача? – истиче Ања Крсмановић, предсједница Омладинске организације ,,Соколац”.

Пријаве екипа трају до 25.6.2021. године на број телефона 065 491 312 (Вибер).

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 52m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 16m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 31m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 0m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 10m
    0