Omladinska organizacija ,,Sokolac” organizuje prvu sačijadu u Srpskoj

02.06.2021. 14:59
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Ljubav prema tradicionalnom pripremanju mesa i povrća ispod sača je oduvijek bila aksiom na ovim prostorima i podrazumijevala se, te ne čudi odluka Omladinske organizacije “Sokolac” da organizuju manifestaciju pod nazivom ,,Sačijada – Romanija 2021″.

Iz Omladinske organizacije ističu da su na ideju došli prilikom zajedničkog druženja u prirodi, a zatim su odlučili da krenu i u realizaciju.

Sačijada je planirana za prvu nedjelju po Vidovdanu (4. jula) u Brezijaku, a prijaviti se mogu svi zainteresovani uz kotizaciju od 20 KM i sa ekipom koja broji maksimalno pet članova. Pored takmičenja u pravljenju sača na programu će se naći i nagradna takmičenja u društvenim igrama, muzika uživo i tombola.

Slika

- Cilj nam je da okupimo ljude koji vole da se druže i kuvaju i nadamo se da će ova manifestacija preći u tradiciju. Nagradni fond je 1000 KM, a za one manje vješte u spremanju sača pripremili smo razne aktivnosti. Od takmičenja u klikerima, pucometu i pikadu, pa do tombole. Nakon prethodne godine mislim da smo svi željni druženja, lijepih stvari i pozitivne energije, a šta više može usrećiti čovjeka od dobrog sača? – ističe Anja Krsmanović, predsjednica Omladinske organizacije ,,Sokolac”.

Prijave ekipa traju do 25.6.2021. godine na broj telefona 065 491 312 (Viber).

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 2m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 9m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 51m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 29m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 1m
    0