Омладински центар Источна Илиџа у новом руху уз помоћ младих

03.07.2020. 11:34
0
ИЗВОР: naturais.ba

Неформална група младих грађана „НАТУРА“са подручја Добриње I и IV, са великим ентузијазмом и радошћу је реализовала пројекат „Реновирање Омладинског центра“.

Циљ Пројекта је био да се оспособи простор за потребе младих људи са подручја општине Источна Илиџа у сврху стварања окружења за развој, дружење, креирање идеја и писање пројеката који су од значаја за развој локалне заједнице.

 Млади окупљени око идеје реновирања Омладинског центра су најприје идентификовали проблем недостатка простора за потребе младих из Источне Илиџе, након чега су приступили писању пројектне апликације уз помоћ локалних координатора ангажованих испред ИОМ.

Слика

Реализација пројекта је имплементирана у двије фазе.

У првој имплементационој фази адаптиран је простор са одређеним неопходним грађевинским радовима и набавком опреме која је потребна за креативни рад већих група младих.

У другој имплементационој фази Пројекта планиране су двије радионице на теме које ће унаприједити младе у њиховом настојању да унаприједе тренутно стање у њиховом окружењу и да се носе са изазовима са којима се суочавају. Једна од тема радионица је о проблемима младих, а друга је о унапрјеђивању вјештина и пракси писања пројектних приједлога.

Пројектна иницијатива је реализована у оквиру пројекта -Подршка младима у локалним заједницама у БиХ- који се имплементира од стране Међународне организације за миграције (ИОМ), а финансира Влада Велике Британије.

Финансијску подршку реализацији пројектне иницијативе пружила је и локална заједница, а млади чланови Омладинске организације „НАТУРА“учествовали су као дио неформалне групе у креирању и реализацији пројектне идеје.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 59m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    2h 4m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 32m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    21h 6m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    2h 11m
    0