Omladinski centar Istočna Ilidža u novom ruhu uz pomoć mladih

03.07.2020. 11:34
0
IZVOR: naturais.ba

Neformalna grupa mladih građana „NATURA“sa područja Dobrinje I i IV, sa velikim entuzijazmom i radošću je realizovala projekat „Renoviranje Omladinskog centra“.

Cilj Projekta je bio da se osposobi prostor za potrebe mladih ljudi sa područja opštine Istočna Ilidža u svrhu stvaranja okruženja za razvoj, druženje, kreiranje ideja i pisanje projekata koji su od značaja za razvoj lokalne zajednice.

 Mladi okupljeni oko ideje renoviranja Omladinskog centra su najprije identifikovali problem nedostatka prostora za potrebe mladih iz Istočne Ilidže, nakon čega su pristupili pisanju projektne aplikacije uz pomoć lokalnih koordinatora angažovanih ispred IOM.

Slika

Realizacija projekta je implementirana u dvije faze.

U prvoj implementacionoj fazi adaptiran je prostor sa određenim neophodnim građevinskim radovima i nabavkom opreme koja je potrebna za kreativni rad većih grupa mladih.

U drugoj implementacionoj fazi Projekta planirane su dvije radionice na teme koje će unaprijediti mlade u njihovom nastojanju da unaprijede trenutno stanje u njihovom okruženju i da se nose sa izazovima sa kojima se suočavaju. Jedna od tema radionica je o problemima mladih, a druga je o unaprjeđivanju vještina i praksi pisanja projektnih prijedloga.

Projektna inicijativa je realizovana u okviru projekta -Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH- koji se implementira od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a finansira Vlada Velike Britanije.

Finansijsku podršku realizaciji projektne inicijative pružila je i lokalna zajednica, a mladi članovi Omladinske organizacije „NATURA“učestvovali su kao dio neformalne grupe u kreiranju i realizaciji projektne ideje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    22h 32m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    10h 7m
    0
  • Domaći posni brusketi
    10h 40m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    5h 58m
    3
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    8h 6m
    0