Онлајн настава за средњошколце у РС почиње 23. марта

19.03.2020. 11:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Средње школе у Републици Српској у понедјељак, 23. марта, треба да започну извођење онлајн наставе за општеобразовне предмете.

Републички педагошки завод је уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске донио одлуку да средње школе у складу са својим могућностима треба да организују наставу путем својих интернет страница и других расположивих средстава комуникације на даљину.

- Средње школе треба да доставе Републичком педагошком заводу информацију о начину на који ће успоставити комуникацију са ученицима и обавијестити их о реализацији наставних садржаја, која ће средства користити за презентацију и на који начин ће бити доступна ученицима - наведено је у допису који је Републички педагошки завод упутио средњим школама.

С циљем спречавања ширења вируса корона у Републици Српској је донесена одлука да настава у основним и средњим школама буде обустављена до краја марта.

Настава на даљину за ученике основних школа организована је путем програма Радио-телевизије Републике Српске и почела је у уторак, 17. марта.

 

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 54m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 59m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 2m
    1