Опасно провоцирање Срба на Космету: Заставе УЧК и каменице

17.02.2022. 18:14
0
ИЗВОР: sputniknews.com

У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је око 13.30 сати дошло је до провокације Срба, када се возило са косовским регистарским ознакама и заставом терористичке УЧК на хауби провезло центром града и из кога је, том приликом, каменовано неколико аутомобила, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Возило је примјећено на улазу у Бошњачку махалу, а потом се са заставом УЧК и упаљеним сиренама провезло кроз неколико улица у сјеверном дијелу Косовске Митровице, у правцу Сувог Дола.

Том приликом каменицама су оштећена паркирана возила и разбијена стакла на аутомобилу у близини ПИО фонда.

Такође, четири возила са заставама УЧК примјећена су и у селу Зупче, у општини Зубин Поток, преноси Танјуг.

Из канцеларије за КиМ објашњавају да до ових опасних провокација долази баш у дану када се у Приштини обиљежава годишњица једностране и противправне сецесије, те се на овај начин демонстира нови притисак на Србе, посебно на сјеверу Косова и Метохије, који представља опсесију Аљбина Куртија и власти у Приштини.

- Очигледна је намјера албанских екстремиста да унесу немир у српске средине на Косову и Метохији и изазову неодмјерену реакцију српског народа у покрајини, али су Срби и овога пута показали одговорност и смиреност и нису насјели на провокације - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије истичу да су овакви инциденти "одраз немоћи политичара из Приштине на челу са Аљбином Куртијем, али и показатељ снажне, али узалудне опсесије да загосподаре сјевером Косова и Метохије".

- Махањем заставама злочиначке организације УЧК, од које су Срби на Косову и Метохији страдали, не гради се ни повјерење, ни мир ни суживот - поручују из Канцеларије и указују да се на овакав начин граде подјеле и раздори.

- Крајње је вријеме да међународна заједница погледа истини у очи и увиди на које све начине Приштина на челу са Куртијем покушава да дестабилизује прилике на простору Косова и Метохије - саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 14m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 28m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 35m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 23m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    3h 50m
    0