Opasno provociranje Srba na Kosmetu: Zastave UČK i kamenice

17.02.2022. 18:14
0
IZVOR: sputniknews.com

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je oko 13.30 sati došlo je do provokacije Srba, kada se vozilo sa kosovskim registarskim oznakama i zastavom terorističke UČK na haubi provezlo centrom grada i iz koga je, tom prilikom, kamenovano nekoliko automobila, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Vozilo je primjećeno na ulazu u Bošnjačku mahalu, a potom se sa zastavom UČK i upaljenim sirenama provezlo kroz nekoliko ulica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u pravcu Suvog Dola.

Tom prilikom kamenicama su oštećena parkirana vozila i razbijena stakla na automobilu u blizini PIO fonda.

Takođe, četiri vozila sa zastavama UČK primjećena su i u selu Zupče, u opštini Zubin Potok, prenosi Tanjug.

Iz kancelarije za KiM objašnjavaju da do ovih opasnih provokacija dolazi baš u danu kada se u Prištini obilježava godišnjica jednostrane i protivpravne secesije, te se na ovaj način demonstira novi pritisak na Srbe, posebno na sjeveru Kosova i Metohije, koji predstavlja opsesiju Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini.

- Očigledna je namjera albanskih ekstremista da unesu nemir u srpske sredine na Kosovu i Metohiji i izazovu neodmjerenu reakciju srpskog naroda u pokrajini, ali su Srbi i ovoga puta pokazali odgovornost i smirenost i nisu nasjeli na provokacije - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da su ovakvi incidenti "odraz nemoći političara iz Prištine na čelu sa Aljbinom Kurtijem, ali i pokazatelj snažne, ali uzaludne opsesije da zagospodare sjeverom Kosova i Metohije".

- Mahanjem zastavama zločinačke organizacije UČK, od koje su Srbi na Kosovu i Metohiji stradali, ne gradi se ni povjerenje, ni mir ni suživot - poručuju iz Kancelarije i ukazuju da se na ovakav način grade podjele i razdori.

- Krajnje je vrijeme da međunarodna zajednica pogleda istini u oči i uvidi na koje sve načine Priština na čelu sa Kurtijem pokušava da destabilizuje prilike na prostoru Kosova i Metohije - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 50m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 48m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 14m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 29m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 8m
    0