Опасност од киселина и експлозива у „Витезиту“

04.11.2019. 10:26
0
ИЗВОР: Srna

Некадашњи директор предузећа за производњу наоружања и војне опреме "Витезит" из Витеза Миодраг Јовановић упозорио је на опасност од киселине и експлозива у кругу те фабрике.

Јовановић је нагласио да је неопходно далеко већу пажњу посветити чувању опасног материјала, посебно киселина које су старе по 30 година и за које се не зна ни састав.

Јовановић је за данашње сарајевско "Ослобођење" истакао да се сепарација комуналног отпада налази малтене усред града, што је противно свим правилима, и додаје да се, без обзира на судбину предузећа, тај отпад мора дислоцирати уз помоћ међународних организација и послати на уништавање или складиштење.

Он сматра да идентично треба учинити и са експлозивом који је остао, упозоравајући да је ријеч о десетинама тона експлозива који је вјероватно функционалан и стотинама тона експлозива који није више функционалан.

И један и други, упозорава Јовановић, сада радник Развоја Пословног система "Витезит", представљају опасност и због могуће природне несреће, пожара, крађе или терористичких активности.

Коментари 0
Повезане вијести
Угасила се још једна фабрика у Српској, стотине радника остало без посла Угасила се још једна фабрика у Српској, стотине радника остало без посла
"Mittal" од милијарду КМ прихода стигао до катанца у браву? "Mittal" од милијарду КМ прихода стигао до катанца у браву?
У протеклих мјесец дана три велика пожара широм БиХ: Милиони претворени у пепео и дим У протеклих мјесец дана три велика пожара широм БиХ: Милиони претворени у пепео и дим
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 12m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    13h 49m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    23h 23m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 37m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 41m
    1