Опљачкане куће Срба повратника у општини Исток

11.01.2024. 19:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Породичне куће Жарка Зарића и Радомира Ристића у повратничком селу Љубожда на Косову и Метохији опљачкане су током божићних празника, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Из Канцеларије напомињу да се Жарко Зарић налази у притвору привремених приштинских институција због фабрикованих оптужби да је учествовао у злочинима током сукоба на Косову и Метохији.

Већина Срба из тог метохијског села у општини Исток, празнике је провела с родбином у централној Србији, а по повратку је установљено је да су из двије куће украдени намјештај, прикључне пољопривредне машине и дрва за огрев.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да је пљачка српских повратничких кућа организована акција у којој је учествовавало више особа.

Срби повратници у Љубожди револтирани су, не само чињеницом да је овим породицама нанијета велика материјална штета, већ и тиме што се овај беспризоран и дрзак напад догодио у вријеме најрадоснијег хришћанског празника, када су и Срби и Српска православна црква на Косову и Метохији упућивали искључиво поруке мира и толеранције, наводи се у саопштењу.

- Захтевамо да провалници буду најхитније идентификовани и приведени правди, јер ће у супротном овај инцидент бити још једна потврда да је на Косову и Метохији у току организована и из Приштине инспирисана кампања застрашивања и прогона српског народа, посебно повратника као најодетљивије категорије -поручују из Канцеларије.

Из Канцеларије су истакли да ће преко својих представника на терену, као што је и до сада чињено у сличним приликама, пружити помоћ и подршку оштећеним породицама.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 15m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 57m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 25m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 16m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 17m
    0