Опозиција поднијела кривичну пријаву против начелника општине Пале

26.11.2021. 15:36
2
ИЗВОР: Катера

Представници Општинских одбора Српске демократске странке Пале и Демократског народног савеза Пале поднијели су данас Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву кривичну пријаву против начелника општине Пале Бошка Југовића.

Предсједник Општинског одбора Демократског народног савеза (ДНС) Пале Марко Кубатлија истакао је да је кривична пријава против Југовића поднесена због злоупотребе положаја, чиме је општини Пале нанесена штета од 1.000.000 КМ.

Кубатлија је навео да ово није једино кривично дјело које је починио начелник општине Пале, те да ће услиједити и остале пријаве које ће бити предате Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.

- Већ шест година општину Пале је приватизовала једна породица и вријеме је да се ослободимо окова – рекао је Кубатлија, истичући да вјерује да ће Тужилаштво донијети исправну пресуду.

Он је истакао да „општина Пале не заслужује овакво руководство и да штету коју је ова општина претрпјела послиједњих шест година сносе грађани Пала“.

- Олимпијском центру Јахорина „пребачена“ су средства од 1.000.000 КМ, а какве бенефите од тога имају грађани општине Пале? – упитао је Кубатлија.

Слика

Фото: Катера

Предсједник Општинског одбора Српске демократске странке (СДС) Пале Миодраг Ковачевић изјавио је да је кривичну пријаву против начелника Пала Бошка Југовића требало да поднесу институције Републике Српске јер, према његовим ријечима, злоупотребу положаја је констатовао и финансијски ревизор у извјештају од прошле године.

- Нећемо се против тренутне власти борити прљавим кампањама и лажима, већ доказним поступком којим ћемо оголити власт и упознати грађане са тим како се троши њихов новац – истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, 1.000.000 КМ је незаконито, мимо свих процедура и закона који управљају буџетом, „пребачен“ Олимпијском центру прошле године пред изборе да би се поравнали неки унутарстраначки односи у Савезу независних социјалдемократа (СНСД).

- Да би добили подршку за кандидатуру дали су незаконито 1.000.000 КМ. Никада неће одговарати странка него појединац за кривична дјела која прави – рекао је Ковачевић.

Одборник СДС-а у СО Пале и Скупштини града Источно Сарајево Марко Сикима подсјетио је да је подношење кривичне пријаве одговор на, према његовим ријечима, неразумну политику којом се смарта да је нормално у истој годину поклонити новац грађана Пала Олимпијском центру, а потом се задуживати 3.000.000 КМ за предизборне пројекте.

- Томе се оштро супростављамо, новцем грађана Пала мора се управљати много одговорније – закључио је Сикима.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Realno 29.11.2021. 10:44
    Drago mi je sto su podnijeli tuzbu, da ne prolazi uvijek lopovluk bez bilo kakvih sankcija..
  • Generic placeholder image
    Nik 26.11.2021. 19:56
    Nebitas si ko DNS na Palama
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 57m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 36m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 4m
    0