Opozicija podnijela krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Pale

26.11.2021. 15:36
2
IZVOR: Katera

Predstavnici Opštinskih odbora Srpske demokratske stranke Pale i Demokratskog narodnog saveza Pale podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Pale Boška Jugovića.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Pale Marko Kubatlija istakao je da je krivična prijava protiv Jugovića podnesena zbog zloupotrebe položaja, čime je opštini Pale nanesena šteta od 1.000.000 KM.

Kubatlija je naveo da ovo nije jedino krivično djelo koje je počinio načelnik opštine Pale, te da će uslijediti i ostale prijave koje će biti predate Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

- Već šest godina opštinu Pale je privatizovala jedna porodica i vrijeme je da se oslobodimo okova – rekao je Kubatlija, ističući da vjeruje da će Tužilaštvo donijeti ispravnu presudu.

On je istakao da „opština Pale ne zaslužuje ovakvo rukovodstvo i da štetu koju je ova opština pretrpjela poslijednjih šest godina snose građani Pala“.

- Olimpijskom centru Jahorina „prebačena“ su sredstva od 1.000.000 KM, a kakve benefite od toga imaju građani opštine Pale? – upitao je Kubatlija.

Slika

Foto: Katera

Predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Pale Miodrag Kovačević izjavio je da je krivičnu prijavu protiv načelnika Pala Boška Jugovića trebalo da podnesu institucije Republike Srpske jer, prema njegovim riječima, zloupotrebu položaja je konstatovao i finansijski revizor u izvještaju od prošle godine.

- Nećemo se protiv trenutne vlasti boriti prljavim kampanjama i lažima, već dokaznim postupkom kojim ćemo ogoliti vlast i upoznati građane sa tim kako se troši njihov novac – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, 1.000.000 KM je nezakonito, mimo svih procedura i zakona koji upravljaju budžetom, „prebačen“ Olimpijskom centru prošle godine pred izbore da bi se poravnali neki unutarstranački odnosi u Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

- Da bi dobili podršku za kandidaturu dali su nezakonito 1.000.000 KM. Nikada neće odgovarati stranka nego pojedinac za krivična djela koja pravi – rekao je Kovačević.

Odbornik SDS-a u SO Pale i Skupštini grada Istočno Sarajevo Marko Sikima podsjetio je da je podnošenje krivične prijave odgovor na, prema njegovim riječima, nerazumnu politiku kojom se smarta da je normalno u istoj godinu pokloniti novac građana Pala Olimpijskom centru, a potom se zaduživati 3.000.000 KM za predizborne projekte.

- Tome se oštro suprostavljamo, novcem građana Pala mora se upravljati mnogo odgovornije – zaključio je Sikima.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Realno 29.11.2021. 10:44
    Drago mi je sto su podnijeli tuzbu, da ne prolazi uvijek lopovluk bez bilo kakvih sankcija..
  • Generic placeholder image
    Nik 26.11.2021. 19:56
    Nebitas si ko DNS na Palama
Povezane vijesti
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    19h 31m
    2
  • Danas Markovdan
    7h 49m
    0
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    4h 7m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    23h 31m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    3h 23m
    0