Опозиција: Режимска власт једина која призива немире, тензије и сукобе у Републици Српској

21.10.2022. 18:17
3
ИЗВОР: katera.news

Представници опозиције одржали су конференцију за новинаре у Источној Илиџи и поручили да је режимска власт једина која призива немире, тензије и сукобе у Републици Српској да би прикрили крађу на изборима.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да су изборне преваре режима масовне, те да очекује понављања избора на већем броју бирачких мјеста.

- Правда је достижна. На основу пребројане једне трећина гласова утврђене су бројне махинације и манипулације изборном вољом грађана. Ако треба да се пребројава још мјесец дана, ми сматрамо да је то приоритет и да је то суштински важно – рекао је Шаровић.

Он је додао да након утврђивања махинација за  ниво предсједника, очекује да се створе услови за поновно пребројавање и за остале нивое.

Како је рекао опозиција је јединствена и истрајаће на путу да докаже да је режим крао.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, поручио је да се у Српској десила брутална крађа у режији владајуће партије и коалиције, те да сада призивају сукобе да би прикрили крађу.

- На крају овог процеса Република Српска ће бити јача, ми нећемо одустати. Важно је да владајућа коалиција престане да призива сукобе, немире и тензије јер желе да скрену пажњу са крађе - поручио је Бореновић.

Јелена Тривић, потпредсједник ПДП-а истакла је да је за ширење панике међу становништвом одговорна  тренутна власт.

- До свега овога довели су они који су крали на изборима, а не ми који желимо истину -  рекла је она.

Небојша Вукановић, лидер Листе за правду и ред, поручио је да ни један режим није опстао на силу, па, према његовим ријечима,  неће ни овај.

- Позивам све институције да раде свој посао. Додику анархија, напетост и тензије одговарају, ми ћемо се мирним путем борити - истакао је Вукановић.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  ostoja 22.10.2022. 08:51
  jadna majko, ja jadnih svatova...
 • Generic placeholder image
  Rade 21.10.2022. 20:48
  Izgubili ste i šta više hoćete, da se bijete!?
 • Generic placeholder image
  Petar 21.10.2022. 19:05
  Ne bi ja rekao da u Republici Srpskoj postoji režim kako ga vi nazivate. Da režim postoji ne bo vi ovo što radite mogli raditi godinama. Prije bi mogli reći da postoji sprega opozicije i zapadnih ambasada i sprječavanje demokratskih izbora i nametanje poslušnika.
Повезане вијести
Јелена Тривић најавила: „Формирамо Народни фронт за Републику Српску“ (ВИДЕО) Јелена Тривић најавила: „Формирамо Народни фронт за Републику Српску“ (ВИДЕО)
Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
Сутра избор најуспјешнијих спортиста општине Источна Илиџа Сутра избор најуспјешнијих спортиста општине Источна Илиџа
Најчитаније
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  21h 49m
  0
 • Писмено се огласили из ЈЗУ „Србија“ о епидемији
  1h 41m
  1
 • Осам шампионских титула џудистима „Фамоса“ на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире
  20h 59m
  0
 • Европа гори у протестима
  20h 29m
  1
 • У селу Осјек жена погинула од струјног удара
  2h 43m
  0