Opozicija: Režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj

21.10.2022. 18:17
3
IZVOR: katera.news

Predstavnici opozicije održali su konferenciju za novinare u Istočnoj Ilidži i poručili da je režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj da bi prikrili krađu na izborima.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da su izborne prevare režima masovne, te da očekuje ponavljanja izbora na većem broju biračkih mjesta.

- Pravda je dostižna. Na osnovu prebrojane jedne trećina glasova utvrđene su brojne mahinacije i manipulacije izbornom voljom građana. Ako treba da se prebrojava još mjesec dana, mi smatramo da je to prioritet i da je to suštinski važno – rekao je Šarović.

On je dodao da nakon utvrđivanja mahinacija za  nivo predsjednika, očekuje da se stvore uslovi za ponovno prebrojavanje i za ostale nivoe.

Kako je rekao opozicija je jedinstvena i istrajaće na putu da dokaže da je režim krao.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, poručio je da se u Srpskoj desila brutalna krađa u režiji vladajuće partije i koalicije, te da sada prizivaju sukobe da bi prikrili krađu.

- Na kraju ovog procesa Republika Srpska će biti jača, mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane da priziva sukobe, nemire i tenzije jer žele da skrenu pažnju sa krađe - poručio je Borenović.

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a istakla je da je za širenje panike među stanovništvom odgovorna  trenutna vlast.

- Do svega ovoga doveli su oni koji su krali na izborima, a ne mi koji želimo istinu -  rekla je ona.

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, poručio je da ni jedan režim nije opstao na silu, pa, prema njegovim riječima,  neće ni ovaj.

- Pozivam sve institucije da rade svoj posao. Dodiku anarhija, napetost i tenzije odgovaraju, mi ćemo se mirnim putem boriti - istakao je Vukanović.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    ostoja 22.10.2022. 08:51
    jadna majko, ja jadnih svatova...
  • Generic placeholder image
    Rade 21.10.2022. 20:48
    Izgubili ste i šta više hoćete, da se bijete!?
  • Generic placeholder image
    Petar 21.10.2022. 19:05
    Ne bi ja rekao da u Republici Srpskoj postoji režim kako ga vi nazivate. Da režim postoji ne bo vi ovo što radite mogli raditi godinama. Prije bi mogli reći da postoji sprega opozicije i zapadnih ambasada i sprječavanje demokratskih izbora i nametanje poslušnika.
Povezane vijesti
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 13m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 19m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    9h 46m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    5h 28m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    11h 38m
    0