Opozicija: Režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj

21.10.2022. 18:17
3
IZVOR: katera.news

Predstavnici opozicije održali su konferenciju za novinare u Istočnoj Ilidži i poručili da je režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj da bi prikrili krađu na izborima.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da su izborne prevare režima masovne, te da očekuje ponavljanja izbora na većem broju biračkih mjesta.

- Pravda je dostižna. Na osnovu prebrojane jedne trećina glasova utvrđene su brojne mahinacije i manipulacije izbornom voljom građana. Ako treba da se prebrojava još mjesec dana, mi smatramo da je to prioritet i da je to suštinski važno – rekao je Šarović.

On je dodao da nakon utvrđivanja mahinacija za  nivo predsjednika, očekuje da se stvore uslovi za ponovno prebrojavanje i za ostale nivoe.

Kako je rekao opozicija je jedinstvena i istrajaće na putu da dokaže da je režim krao.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, poručio je da se u Srpskoj desila brutalna krađa u režiji vladajuće partije i koalicije, te da sada prizivaju sukobe da bi prikrili krađu.

- Na kraju ovog procesa Republika Srpska će biti jača, mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane da priziva sukobe, nemire i tenzije jer žele da skrenu pažnju sa krađe - poručio je Borenović.

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a istakla je da je za širenje panike među stanovništvom odgovorna  trenutna vlast.

- Do svega ovoga doveli su oni koji su krali na izborima, a ne mi koji želimo istinu -  rekla je ona.

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, poručio je da ni jedan režim nije opstao na silu, pa, prema njegovim riječima,  neće ni ovaj.

- Pozivam sve institucije da rade svoj posao. Dodiku anarhija, napetost i tenzije odgovaraju, mi ćemo se mirnim putem boriti - istakao je Vukanović.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  ostoja 22.10.2022. 08:51
  jadna majko, ja jadnih svatova...
 • Generic placeholder image
  Rade 21.10.2022. 20:48
  Izgubili ste i šta više hoćete, da se bijete!?
 • Generic placeholder image
  Petar 21.10.2022. 19:05
  Ne bi ja rekao da u Republici Srpskoj postoji režim kako ga vi nazivate. Da režim postoji ne bo vi ovo što radite mogli raditi godinama. Prije bi mogli reći da postoji sprega opozicije i zapadnih ambasada i sprječavanje demokratskih izbora i nametanje poslušnika.
Povezane vijesti
Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO) Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO)
Djeca sa Kosova i Metohije stižu u Istočnu Ilidžu Djeca sa Kosova i Metohije stižu u Istočnu Ilidžu
Osamnaesti svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Vojkovićima Osamnaesti svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Voj...
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  2h 41m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  21h 59m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  23h 17m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  15h 34m
  2
 • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
  23h 57m
  0