Opozicija: Režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj

21.10.2022. 18:17
3
IZVOR: katera.news

Predstavnici opozicije održali su konferenciju za novinare u Istočnoj Ilidži i poručili da je režimska vlast jedina koja priziva nemire, tenzije i sukobe u Republici Srpskoj da bi prikrili krađu na izborima.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da su izborne prevare režima masovne, te da očekuje ponavljanja izbora na većem broju biračkih mjesta.

- Pravda je dostižna. Na osnovu prebrojane jedne trećina glasova utvrđene su brojne mahinacije i manipulacije izbornom voljom građana. Ako treba da se prebrojava još mjesec dana, mi smatramo da je to prioritet i da je to suštinski važno – rekao je Šarović.

On je dodao da nakon utvrđivanja mahinacija za  nivo predsjednika, očekuje da se stvore uslovi za ponovno prebrojavanje i za ostale nivoe.

Kako je rekao opozicija je jedinstvena i istrajaće na putu da dokaže da je režim krao.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, poručio je da se u Srpskoj desila brutalna krađa u režiji vladajuće partije i koalicije, te da sada prizivaju sukobe da bi prikrili krađu.

- Na kraju ovog procesa Republika Srpska će biti jača, mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane da priziva sukobe, nemire i tenzije jer žele da skrenu pažnju sa krađe - poručio je Borenović.

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a istakla je da je za širenje panike među stanovništvom odgovorna  trenutna vlast.

- Do svega ovoga doveli su oni koji su krali na izborima, a ne mi koji želimo istinu -  rekla je ona.

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, poručio je da ni jedan režim nije opstao na silu, pa, prema njegovim riječima,  neće ni ovaj.

- Pozivam sve institucije da rade svoj posao. Dodiku anarhija, napetost i tenzije odgovaraju, mi ćemo se mirnim putem boriti - istakao je Vukanović.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    ostoja 22.10.2022. 08:51
    jadna majko, ja jadnih svatova...
  • Generic placeholder image
    Rade 21.10.2022. 20:48
    Izgubili ste i šta više hoćete, da se bijete!?
  • Generic placeholder image
    Petar 21.10.2022. 19:05
    Ne bi ja rekao da u Republici Srpskoj postoji režim kako ga vi nazivate. Da režim postoji ne bo vi ovo što radite mogli raditi godinama. Prije bi mogli reći da postoji sprega opozicije i zapadnih ambasada i sprječavanje demokratskih izbora i nametanje poslušnika.
Povezane vijesti
Lice iz Istočne Ilidže uhapšeno zbog posjedovanja opojne droge Lice iz Istočne Ilidže uhapšeno zbog posjedovanja opojne droge
Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža
Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 35m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 34m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 10m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 31m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 14m
    9