Опозициони лидери договорили програм будућег дјеловања (ВИДЕО)

29.06.2021. 19:58
0
ИЗВОР: БН ТВ

Опозициони лидери на састанку у Бањалуци усагласили су програм будућег дјеловања, приоритети су очување Републике Српске, борба против криминала и корупције, као и да се очекује прикључивање још странака опозиционом блоку.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а ,истакао је да је усвојен документ односно програм заједничког дјеловања.

– Другог октобар ће се знати куда ће Република Српска кренути да ли ће то бити пут криминала, корупције, пљачке или пут реда, правде. Усвојили смо оквирни документ – сет циљева који даје ширину свакој партији да креира мјере за Српска. У документу су и приједлози које је послао посланик Небојша Вукановић – казао је Бореновић.

Бореновић је додао да ово показује намјеру да наступимо јединствено и заједно на изборима 2022.

– Послије избора 2022. нема поправног испита и то ће бити највећи тест за будућност Српске – истакао је он и додао да није било ријечи о кандидатима за изборе.

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а, изјавио је да је циљ да се коалиција шири.

– Важно је што смо усвојили документ будућег дјеловања. Циљ је да ширимо коалицију и партнерске односе. Увјерен сам да ће са нама бити и Вукановић, јер он има велику политичку снагу, ми на њега рачунамо. Ми смо одлучни да преузмемо одговорност и донесемо промјене у Српској – нагласио је Шаровић.

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а, нагласио је да је кључни принцип очување Републике Српске, те да је добро дошао свако ко жели промјене у Српској.

– Направили смо још један корак ка опозиционом јединству. Народ тражи да преузмемо одговорност, ко год жели промјене добро је дошао у опозициони блок. Сваки појединац је битан за Републику Српску. ДНС је први инсистирао да се представи шта се нуди народу Српске, а потом да причамо о кандидатима. Усагласили смо се да је кључни принцип – Република Српска је неупитна, нема преноса надлежности, јачање Републике Српске у складу са Дејтоном – казао је Нешић након састанка опозиције.

– Народ од нас не тражи да се волимо међусобно него да показемо озбиљност, одговорност и да волимо народну будућност а за њу и промјене неопходно је програмско јединство – прецизирао је Нешић.

И Бореновић, Шаровић и Нешић су изразили жаљење што данас није био и Небојша Вукановић. Потврдили су да данас није било ријечи о кандидатима за предстојеће изборе.

То питање је остављено, како је рекао Бореновић, до октобра, а Шаровић и Нешић сматрају да то треба оставити за наредну годину, када ће и бити одржани општи избори у БиХ.

Видео: БН ТВ

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 21m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 58m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 51m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 57m
    1