Opozicioni lideri dogovorili program budućeg djelovanja (VIDEO)

29.06.2021. 19:58
0
IZVOR: BN TV

Opozicioni lideri na sastanku u Banjaluci usaglasili su program budućeg djelovanja, prioriteti su očuvanje Republike Srpske, borba protiv kriminala i korupcije, kao i da se očekuje priključivanje još stranaka opozicionom bloku.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a ,istakao je da je usvojen dokument odnosno program zajedničkog djelovanja.

– Drugog oktobar će se znati kuda će Republika Srpska krenuti da li će to biti put kriminala, korupcije, pljačke ili put reda, pravde. Usvojili smo okvirni dokument – set ciljeva koji daje širinu svakoj partiji da kreira mjere za Srpska. U dokumentu su i prijedlozi koje je poslao poslanik Nebojša Vukanović – kazao je Borenović.

Borenović je dodao da ovo pokazuje namjeru da nastupimo jedinstveno i zajedno na izborima 2022.

– Poslije izbora 2022. nema popravnog ispita i to će biti najveći test za budućnost Srpske – istakao je on i dodao da nije bilo riječi o kandidatima za izbore.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, izjavio je da je cilj da se koalicija širi.

– Važno je što smo usvojili dokument budućeg djelovanja. Cilj je da širimo koaliciju i partnerske odnose. Uvjeren sam da će sa nama biti i Vukanović, jer on ima veliku političku snagu, mi na njega računamo. Mi smo odlučni da preuzmemo odgovornost i donesemo promjene u Srpskoj – naglasio je Šarović.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, naglasio je da je ključni princip očuvanje Republike Srpske, te da je dobro došao svako ko želi promjene u Srpskoj.

– Napravili smo još jedan korak ka opozicionom jedinstvu. Narod traži da preuzmemo odgovornost, ko god želi promjene dobro je došao u opozicioni blok. Svaki pojedinac je bitan za Republiku Srpsku. DNS je prvi insistirao da se predstavi šta se nudi narodu Srpske, a potom da pričamo o kandidatima. Usaglasili smo se da je ključni princip – Republika Srpska je neupitna, nema prenosa nadležnosti, jačanje Republike Srpske u skladu sa Dejtonom – kazao je Nešić nakon sastanka opozicije.

– Narod od nas ne traži da se volimo međusobno nego da pokazemo ozbiljnost, odgovornost i da volimo narodnu budućnost a za nju i promjene neophodno je programsko jedinstvo – precizirao je Nešić.

I Borenović, Šarović i Nešić su izrazili žaljenje što danas nije bio i Nebojša Vukanović. Potvrdili su da danas nije bilo riječi o kandidatima za predstojeće izbore.

To pitanje je ostavljeno, kako je rekao Borenović, do oktobra, a Šarović i Nešić smatraju da to treba ostaviti za narednu godinu, kada će i biti održani opšti izbori u BiH.

Video: BN TV

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 54m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 56m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 54m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 49m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 57m
    1