Опсадно стање у Бриселу на протестима против "ковид" мјера

06.12.2021. 20:51
0
ИЗВОР: Катера

Белгијска полиција већ данима покушава разбити масовне демонстрације у Бриселу, а све је кренуло након што је Влада Белгије најавила пооштравање "ковид" мјера у с циљем сузбијања пандемије корона вируса.

Хиљаде људи на улицама главног града Белгије узвикивало је "слобода, слобода" и носило транспаренте на којима је писало "Уједињени за нашу слободу, права и нашу дјецу", пише портал телевизије "Нова".

Демонстранти су се сукобили са полицијом, гађали су их остацима отпада из контејнера и другим предметима, бацали петарде и бакље на полицајце.

Да би растјерала демонстранте, полиција је користила водене топове и сузавац, након чега се велика група њих разбјежала кроз градске улице.

Белгијски премијер Александер де Кро најавио је да ће у петак бити затворени обданишта и школе, односно недјељу дана пред празнике, те да дјеца од шест година морају носити заштитне маске.


 Kees71/Twitter

 

Коментари 0
Повезане вијести
Удомили дивљу свињу и држе је у свом стану Удомили дивљу свињу и држе је у свом стану
Полиција ликвидирала нападача који је синоћ у Бриселу усмртио двије особе Полиција ликвидирала нападача који је синоћ у Бриселу усмртио двије особе
Преко тристо особа пријавило убод иглом у ноћним клубовима широм Француске Преко тристо особа пријавило убод иглом у ноћним клубовима широм Француске
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 18m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 13m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 1m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 7m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 35m
    0