Општина Источна Илиџа додијелила 58 стипендија

18.09.2020. 13:10
0

Општина Источна Илиџа потписала је уговоре за стипендирање 58 успјешних студената, као и уговоре за стипендирање ученика генерације, у износу од 1200 КМ за дефицитарна занимања, а 1000 КМ за остала занимања.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је Општина издвојила око 60 хиљада КМ за финансирање стипендија, те да су више вредновали успјехе постигнуте на јавним универзитетима у Републици Српској и БиХ.

Слика

- Сарадња млади људи, локалне заједнице и сарадња локалне заједнице и Универзитета, прије свега у Источном Сарајеву, треба да буде на једном изузетно високом нивоу. И то је нешто што смо у протеклом временском периоду препознали и на чему инстистирамо, радимо и свакодневно одржавамо контакте са свим факултетима са Уницерзитета у саставу Источног Сарајева и то је нешто на чему ћемо истрајати у наредном временском периоду – нагласио је Божовић.

Студент друге године Фармацеутског факултета у Сарајеву Његош Параш казао је да сматра да је стипендија коју додјељује Општина Источна Илиџа веома добар подстицај младим студентима да се што више образују и да, након завршетка тог високог образовања, допринесу развоју своје локалне заједнице.

Слика

Параш је такође додао да је стипендија добра подршка студентима да се носе са трошковима високо образовања, који нису нимало мали.

- Мој је циљ да, када завршим своје високо образовање, останем у својој локалној заједници и на најбољи могући начин допринесем њеном развоју. Сматрам да ћу на тај начин подстаћи и друге младе људе да поступе исто као и ја – истакао је Параш.

Потписивању стипендија присуствовали су и декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић и професор са Медицинског факултета Недељка Ивковић.

Декан Поповић истакао је задовољство присуством данашњој додјели стипендија зато што је 15 студената Електротехничког факултета добило ову стипендију.

Слика

Поповић је рекао како сматра да је ово јако добар начин да се промовишу Универзитет и студенти који су се одлучили да студирају на Универзитету у Источном Сарајеву, и који су се одлучили да остану на овим просторима и да граде своју будућност овдје.

- Ово је очито показатељ да смо дошли у стадиј када имамо не само декларативну подршку факултетима и универзитетима, јер је велики број, као што сам рекао, студената са Универзитета у Источном Сарајеву добио стипендију од Општине Источна Илиџа – казао је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Организација рада ЈП "Топлане" биће јединствена у Српској
Изабран извођач радова за реконструкцију трга на Добрињи 1
Божовић: Ускоро формирање комуналног предузећа за водоснабдијевање
Најчитаније
 • Покушај убиства у Сокоцу
  19.10.2020
  0
 • Коме је подметнута ауто-бомба у Сокоцу
  19.10.2020
  0
 • Обавезне маске на отвореном, забрана окупљања више од 10 особа
  20.10.2020
  11
 • Влада Српске смијенила Марка Кубатлију
  20.10.2020
  10
 • Пале: Пооштрене мјере с циљем заштите од вируса корона
  19.10.2020
  6