Општина Источна Илиџа додијелила 58 стипендија

18.09.2020. 13:10
0
ИЗВОР: Катера

Општина Источна Илиџа потписала је уговоре за стипендирање 58 успјешних студената, као и уговоре за стипендирање ученика генерације, у износу од 1200 КМ за дефицитарна занимања, а 1000 КМ за остала занимања.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је Општина издвојила око 60 хиљада КМ за финансирање стипендија, те да су више вредновали успјехе постигнуте на јавним универзитетима у Републици Српској и БиХ.

Слика

- Сарадња млади људи, локалне заједнице и сарадња локалне заједнице и Универзитета, прије свега у Источном Сарајеву, треба да буде на једном изузетно високом нивоу. И то је нешто што смо у протеклом временском периоду препознали и на чему инстистирамо, радимо и свакодневно одржавамо контакте са свим факултетима са Уницерзитета у саставу Источног Сарајева и то је нешто на чему ћемо истрајати у наредном временском периоду – нагласио је Божовић.

Студент друге године Фармацеутског факултета у Сарајеву Његош Параш казао је да сматра да је стипендија коју додјељује Општина Источна Илиџа веома добар подстицај младим студентима да се што више образују и да, након завршетка тог високог образовања, допринесу развоју своје локалне заједнице.

Слика

Параш је такође додао да је стипендија добра подршка студентима да се носе са трошковима високо образовања, који нису нимало мали.

- Мој је циљ да, када завршим своје високо образовање, останем у својој локалној заједници и на најбољи могући начин допринесем њеном развоју. Сматрам да ћу на тај начин подстаћи и друге младе људе да поступе исто као и ја – истакао је Параш.

Потписивању стипендија присуствовали су и декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић и професор са Медицинског факултета Недељка Ивковић.

Декан Поповић истакао је задовољство присуством данашњој додјели стипендија зато што је 15 студената Електротехничког факултета добило ову стипендију.

Слика

Поповић је рекао како сматра да је ово јако добар начин да се промовишу Универзитет и студенти који су се одлучили да студирају на Универзитету у Источном Сарајеву, и који су се одлучили да остану на овим просторима и да граде своју будућност овдје.

- Ово је очито показатељ да смо дошли у стадиј када имамо не само декларативну подршку факултетима и универзитетима, јер је велики број, као што сам рекао, студената са Универзитета у Источном Сарајеву добио стипендију од Општине Источна Илиџа – казао је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 25m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 20m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 8m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 14m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 42m
    0