Opština Istočna Ilidža dodijelila 58 stipendija

18.09.2020. 13:10
0
IZVOR: Katera

Opština Istočna Ilidža potpisala je ugovore za stipendiranje 58 uspješnih studenata, kao i ugovore za stipendiranje učenika generacije, u iznosu od 1200 KM za deficitarna zanimanja, a 1000 KM za ostala zanimanja.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je Opština izdvojila oko 60 hiljada KM za finansiranje stipendija, te da su više vrednovali uspjehe postignute na javnim univerzitetima u Republici Srpskoj i BiH.

Slika

- Saradnja mladi ljudi, lokalne zajednice i saradnja lokalne zajednice i Univerziteta, prije svega u Istočnom Sarajevu, treba da bude na jednom izuzetno visokom nivou. I to je nešto što smo u proteklom vremenskom periodu prepoznali i na čemu instistiramo, radimo i svakodnevno održavamo kontakte sa svim fakultetima sa Unicerziteta u sastavu Istočnog Sarajeva i to je nešto na čemu ćemo istrajati u narednom vremenskom periodu – naglasio je Božović.

Student druge godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu Njegoš Paraš kazao je da smatra da je stipendija koju dodjeljuje Opština Istočna Ilidža veoma dobar podsticaj mladim studentima da se što više obrazuju i da, nakon završetka tog visokog obrazovanja, doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice.

Slika

Paraš je takođe dodao da je stipendija dobra podrška studentima da se nose sa troškovima visoko obrazovanja, koji nisu nimalo mali.

- Moj je cilj da, kada završim svoje visoko obrazovanje, ostanem u svojoj lokalnoj zajednici i na najbolji mogući način doprinesem njenom razvoju. Smatram da ću na taj način podstaći i druge mlade ljude da postupe isto kao i ja – istakao je Paraš.

Potpisivanju stipendija prisustvovali su i dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović i profesor sa Medicinskog fakulteta Nedeljka Ivković.

Dekan Popović istakao je zadovoljstvo prisustvom današnjoj dodjeli stipendija zato što je 15 studenata Elektrotehničkog fakulteta dobilo ovu stipendiju.

Slika

Popović je rekao kako smatra da je ovo jako dobar način da se promovišu Univerzitet i studenti koji su se odlučili da studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, i koji su se odlučili da ostanu na ovim prostorima i da grade svoju budućnost ovdje.

- Ovo je očito pokazatelj da smo došli u stadij kada imamo ne samo deklarativnu podršku fakultetima i univerzitetima, jer je veliki broj, kao što sam rekao, studenata sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu dobio stipendiju od Opštine Istočna Ilidža – kazao je Popović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    8h 38m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    4h 4m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    4h 14m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 19m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    10h 58m
    0