Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије

29.05.2024. 15:47
1
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа потписала је уговоре за стипендирање 63 успјешна студента, као и уговор за стипендирање ученика генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић рекао је да је ова општина трајно опредијељена за помагање младим људима, те да је стипендирање успјешних студената сада већ традиционална активност.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Општина је, додаје, за стипендирање студената у Буџету издвојила 100.000 КМ, а једини критеријум је био просјек.

- Јавним позивом смо додијелили средства у износу од 70.000 КМ за 63 студента. За студенте са просјеком већим од 9,00 уплаћујемо стипендију у износу од 1.500 КМ, док је за студенте са просјеком између 7,5 и 9,00 стипендија у износу 1.000 КМ – рекао је он и додао да ће средства бити уплаћена у четири једнаке рате до краја ове године.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање

Божовић је истакао да је општина у иницијалном јавном позиву расписала 50 стипендија, 49 за студенте и једну за најбољег средњошколца из Средњошколког центра „Источна Илиџа“, али због чињенице да је 13-14 студената, са малом разликом, било испод црте, донијели су одлуку да прошире списак.

Он је подсјетио да ова локална заједница, на приједлог Универзитета у Источном Сарајеву, финансира десет студената дефицитарних занимањa са по 500 КМ.

- Обратићемо се Универзитету и они ће нам доставити имена студената. То је једна од стимулативних мјера како би се број студената на овом универзитету повећао. Разлика новца ће до краја године бити искориштена за једнократне стипендије студентима који имају мјесто боравка на Источној Илиџи а остварују изузетне резултате на такмичењима и на различите начине представљају нашу локалну заједницу – рекао је он.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 29.05.2024. 18:09
  Bravo!
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова
Школа стицања основних вјештина боравка у природи – атракција међу основцима Школа стицања основних вјештина боравка у природи – атракција међу основцима
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  22h 36m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  11h 5m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  17h 36m
  7
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  21h 51m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  12h 7m
  2