Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије

29.05.2024. 15:47
1
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа потписала је уговоре за стипендирање 63 успјешна студента, као и уговор за стипендирање ученика генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић рекао је да је ова општина трајно опредијељена за помагање младим људима, те да је стипендирање успјешних студената сада већ традиционална активност.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Општина је, додаје, за стипендирање студената у Буџету издвојила 100.000 КМ, а једини критеријум је био просјек.

- Јавним позивом смо додијелили средства у износу од 70.000 КМ за 63 студента. За студенте са просјеком већим од 9,00 уплаћујемо стипендију у износу од 1.500 КМ, док је за студенте са просјеком између 7,5 и 9,00 стипендија у износу 1.000 КМ – рекао је он и додао да ће средства бити уплаћена у четири једнаке рате до краја ове године.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање

Божовић је истакао да је општина у иницијалном јавном позиву расписала 50 стипендија, 49 за студенте и једну за најбољег средњошколца из Средњошколког центра „Источна Илиџа“, али због чињенице да је 13-14 студената, са малом разликом, било испод црте, донијели су одлуку да прошире списак.

Он је подсјетио да ова локална заједница, на приједлог Универзитета у Источном Сарајеву, финансира десет студената дефицитарних занимањa са по 500 КМ.

- Обратићемо се Универзитету и они ће нам доставити имена студената. То је једна од стимулативних мјера како би се број студената на овом универзитету повећао. Разлика новца ће до краја године бити искориштена за једнократне стипендије студентима који имају мјесто боравка на Источној Илиџи а остварују изузетне резултате на такмичењима и на различите начине представљају нашу локалну заједницу – рекао је он.

Слика

Фото: Предраг Крстовић/ Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 29.05.2024. 18:09
    Bravo!
Повезане вијести
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Најчитаније
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    18h 18m
    0
  • Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало"
    23h 13m
    0
  • У Источном Сарајеву све спремено за гласање у недјељу
    18h 11m
    5
  • Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели
    17h 29m
    1
  • Хуманитарни број 17023 за помоћ становништву погођеном поплавама
    23h 1m
    0